ATP
Τσιτσιπάς: "Ανήκω στα φαβορί - μεγάλο εμπόδιο ο Alcaraz"

 
Τσιτσιπάς: "Ανήκω στα φαβορί - μεγάλο εμπόδιο ο Alcaraz"
tn team Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 - 21:38

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε σήμερα στα media στη Μαδρίτη, λέγοντας πως αισθάνεται καλά και νιώθει πως είναι στους υποψήφιους για τον τίτλο σ' αυτό το τουρνουά, ωστόσο είπε ακόμα πως θα πρέπει να δουλέψει και να βελτιώσει πολλά πράγματα, σε έναν ενδεχόμενο τελικό με τον Carlos Alcaraz.

"Αυτή τη στιγμή έχω θετικές σκέψεις, νιώθω καλά. Έχω παίξει αρκετούς αγώνες στο χώμα και θεωρώ πως είμαι ένας από τους υποψήφιους για να κερδίσω αυτό το τουρνουά. Έχω καλά αποτελέσματα σ' αυτό το τουρνουά και πάντα παίζω καλό τένις. Στη Βαρκελώνη είχα τη δυνατότητα να απολαύσω το τένις μου ξανά, γιατί από την Αυστραλία δεν είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ και να παίξω πολλά παιχνίδια συνεχόμενα. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα δυνατός και που τα πράγματα πάνε καλά", είπε ο Τσιτσιπάς σήμερα στους δημοσιογράφους, για τη media day του Mutua Madrid Open.

Για το ενδεχόμενο να παίξει σε ακόμα έναν τελικό με τον Carlos Alcaraz, o Στεφ είπε: "Είναι ένα μεγάλο τουρνουά και ο δρόμος για τον τελικό θα είναι πολύ μακρύς. Είναι ένα τουρνουά δυο εβδομάδων, οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος γι' αυτό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα δουλέψω για να είμαι έτοιμος. Πρέπει να προπονηθώ και να βελτιώσω πολλά πράγματα, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να αλλάξω αυτό που συμβαίνει τώρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κερδίσω έναν παίκτη που είναι μεγάλο εμπόδιο για μένα."

Ο Στέφανος μπορεί να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του, που θα γίνει το Σάββατο, τον άλλοτε 2 φορές φιναλίστ στο Roland Garros, Dominic Thiem, δηλώνοντας ενθουσιασμένος γι' αυτό: "Ο Dominic είναι ένας πολύ καλός παίκτης που γνωρίζει τις χωμάτινες επιφάνειες. Δεν έχει παίξει πολύ τους τελευταίους μήνες, όμως είναι δυνατός παίκτης, το έχει δείξει αυτό στο παρελθόν και βάζει πολλή ένταση στο τένις του."

Τέλος, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας ανέφερε πως το υψόμετρο της Μαδρίτης είναι ένα στοιχείο που ταιριάζει στο παιχνίδι του και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως πλεονέκτημα: "Θα πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά σε κάθε αγώνα που θα δώσω για να πάρω το αποτέλεσμα που θέλω και είναι μια σειρά από αγώνες που πρέπει να κερδίσω για να πάω τον τελικό, κάτι που στοχεύω. Πολλοί παίκτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση τώρα και έχουν δουλέψει πολύ. Έχω παίξει κάποιους αγώνες τις τελευταίες εβδομάδες και έχω μια ιδέα για το τι δουλεύει στο χώμα για μένα και πως μπορώ να κερδίσω πόντους. Φυσικά εδώ υπάρχει και λίγο υψόμετρο, σε αντίθεση με τη Βαρκελώνη, οπότε θα πρέπει να εγκλιματιστώ στις συνθήκες - κάτι που καταφέρνω να κάνω καλά τα τελευταία χρόνια εδώ. Μου αρέσει το υψόμετρο και το βλέπω σαν ένα μικρό πλεονέκτημα για μένα."

Στην πρεμιέρα του στο Madrid Open, το Σάββατο 29 Απριλίου, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Dominic Thiem και Kyle Edmund. O Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί για 5η φορά στο Masters της Μαδρίτης, όπου ήταν φιναλίστ το 2019 και ημιφιναλίστ το 2022.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots