ATP
Alcaraz: "Δεν νιώθω φαβορί"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 - 21:01

Ο Carlos Alcaraz μίλησε στα media φτάνοντας στη Μαδρίτη λέγοντας πως δεν νιώθει περισσότερο φαβορί από τους υπόλοιπους, πως αισθάνεται καλά σωματικά και ψυχολογικά και πως το γεγονός πως αγωνίζεται στην πατρίδα του δεν του προσθέτει επιπλέον πίεση, αντίθετα μάλιστα, τον χαλαρώνει.

"Ο καθένας εδώ μπορεί να κερδίσει τον τίτλο, δεν νιώθω πως είμαι το φαβορί. Πάντα βλέπω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά", είπε χαρακτηριστικά ο Alcaraz στις δηλώσεις που έκανε στα media, ενόψει του Madrid Open, όπου θα είναι υπερασπιστής του τίτλου - όπως και στη Βαρκελώνη.

Σίγουρα πάντως οι τελευταίοι 12 μήνες άλλαξαν πολλά για τον Alcaraz, που πάει στη Μαδρίτη φέτος ως Νο.1 στο ταμπλό, ως πρωταθλητής της Βαρκελώνης, ενώ πλέον είναι και γνωστός σε όλη τη χώρα, με την παρουσία και τη στήριξη του κοινού να αναμένεται ακόμα πιο έντονη αυτή τη χρονιά.

"Δεν το βλέπω σαν πίεση, βασικά, ακριβώς το αντίθετο. Είναι κίνητρο για μένα. Είναι χαρά μου να βλέπω τους φίλους μου και να παίζω μπροστά από ένα μεγάλο κοινό στην Ισπανία. Η πρόθεσή μου είναι να περάσω καλά στο court και αυτό θα γίνει αν παίξω το καλύτερό μου τένις."

Ο 19χρονος Ισπανός πάντως νιώθει καλά και δεν το κρύβει: "Σωματικά νιώθω καλά, νιώθω 100%. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να παίζω στη Μαδρίτη. Με το επίπεδο που έδειξα στη Βαρκελώνη, με την κατάκτηση του τίτλου, ήρθα εδώ με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όλοι γνωρίζουμε πως οι συνθήκες στη Μαδρίτη είναι διαφορετικές και η προσαρμογή σ' αυτές δύσκολη, αλλά έχουμε λίγες ημέρες μέχρι να ξεκινήσουμε. Στ' αλήθεια ανυπομονώ."

Τέλος, ο Alcaraz ξεκαθάρισε ότι για εκείνον δεν είναι αποτυχία ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά μια κακή μέρα τενιστικά: "Σε κάθε τουρνουά που αγωνίζομαι, σκέφτομαι ότι μπορώ να το κερδίσω και προσπαθώ να το κάνω. Αλλά αν δεν το πετύχω, δεν είναι αποτυχία για μένα. Το να φεύγω από ένα τουρνουά και να σκέφτομαι πως έχω αποτύχει, έχει να κάνει αποκλειστικά με το επίπεδο του τένις μου ή την συμπεριφορά μου και όχι με το αποτέλεσμα. Αν τα πάω καλά πνευματικά και αγωνιστικά, τότε δεν το θεωρώ αποτυχία."

Στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη, την Παρασκευή, ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Emil Ruusuvuori και Ugo Humbert.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots