ATP
Τσιτσιπάς: "Η Μαρία μου απολογήθηκε που περίμενα τόση ώρα!"

 
Τσιτσιπάς: "Η Μαρία μου απολογήθηκε που περίμενα τόση ώρα!"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 - 10:27

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε στο tennisnews.gr τη στιχομυθία που είχε με τη Μαρία Σάκκαρη πριν τη χθεσινή του αναμέτρηση στη Μαδρίτη, αλλά και τις εντυπώσεις του για το παιχνίδι, στο οποίο έμεινε πολύ ευχαριστημένος με το backhand του.


"Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς από πλευράς μου - καμία σύγκριση με τους προηγούμενους αγώνες. Έχοντας παίξει και λίγο περισσότερο αρχίζω να εγκλιματίζομαι στις συνθήκες. Το ρεβέρ μου το ένιωθα πολύ καλύτερα σήμερα, κατάφερα να είμαι εύστοχος και στις δυο πλευρές, έκανα λίγα λάθη και έδειξα ωριμότητα στις αποφάσεις που έπαιρνα. Δεν τον άφησα να κερδίσει πολλά games στο σερβίς του και αυτό μου έδωσε ένα ψυχολογικό αβαντάζ, γιατί ήξερα πως αν ήμουν εύστοχος στο σερβίς θα είχα την ευκαιρία για ένα μεγάλο προβάδισμα", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr, λίγα λεπτά μετά το τέλος της χθεσινής του νίκης επί του Zapata Miralles στο Manolo Santana.

Στα προημιτελικά της Μαδρίτης, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Jan-Lennard Struff, που παρότι μπήκε στο ταμπλό ως lucky loser, κατάφερε να φτάσει μέχρι την 8άδα.

Σ' αυτή τη φάση και σε ένα τέτοιο τουρνουά, ο Στεφ δεν περιμένει να έχει εύκολα ματς: "Ο κάθε παίκτης μπορεί να παίξει εδώ. Ο Jan είναι κάποιος που παίζει πολύ καλά το τελευταίο διάστημα. Τον είδα και πριν. Είναι ένας πολύ επιθετικός παίκτης, που σερβίρει καλά και ανεβαίνει στο φιλέ. Θα πρέπει να παίξω με εγρήγορση και με καθαρό μυαλό. Θα πρέπει να μείνω πολύ ήρεμος σε έναν τέτοιο αγώνα. Περιμένω να παρουσιαστούν δυσκολίες, αλλά θα πρέπει να ανταπεξέλθω σ' αυτές, να παίξω με ποιότητα, να βγάλω καλές άμυνες και να τον περιμένω στο φιλέ. Θα είναι μια διαφορετική πρόκληση."

Τέλος, μας είπε πως είδε λίγο από τον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη, που έπαιζε πριν από εκείνον στο Manolo Santana και μάλιστα τον καθυστέρησε, αφού μονομάχησε για ένα τρίωρο σχεδόν με την Irina-Camelia Begu, μέχρι να φτάσει στην πρόκριση στην 4άδα. Αυτή ήταν η 2η φορά που το night session ήταν ελληνική υπόθεση, αφού και το περασμένο Σάββατο αμφότεροι Στέφανος και Μαρία ήταν τα δυο ματς του night session, με τον Στέφανο τότε να είναι εκείνος που καθυστέρησε, στην αναμέτρησή του με τον Dominic Thiem.

"Είναι ωραία τα night session εδώ σ' αυτό το γήπεδο. Την πρώτη φορά που ήμουν εγώ και η Μαρία μαζί στο night session, ήμουν εγώ αυτός που πήρε το χρόνο του, σήμερα ήταν η Μαρία, οπότε είναι ισοπαλία αυτή τη στιγμή (γέλια). Η ίδια μου απολογήθηκε για το ότι περίμενα τόση ώρα, αλλά έχει δικαίωμα να μείνει στο γήπεδο όσο θέλει. Είναι μια καλή πορεία μέχρι στιγμής για εμάς. Η Μαρία κάνει το δικό της κομμάτι, κάνω και εγώ τη δικιά μου δουλειά και είμαι ευχαριστημένος που μπορούμε να προσφέρουμε ταυτοχρόνως στο άθλημα και να ωθούμε ο ένας τον άλλον μέσα απ' τις επιτυχίες μας, μέσα από τις νίκες μας και το τένις που προσφέρουμε σε όλο τον κόσμο."

Ο Στέφανος θα επιστρέψει στο Manolo Santana την Πέμπτη, για την αναμέτρησή του με τον Struff.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots