ATP
Με άνεση πέρασε στην 8άδα ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 - 1:35

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα καλό παιχνίδι, πήρε ότι χρειαζόταν απέναντι στον Bernabé Zapata Miralles και εξασφάλισε μια θέση στην τελική 8άδα της Μαδρίτης.

1 ώρα και 13 λεπτά χρειάστηκε ο αρκετά βελτιωμένος Τσιτσιπάς για να πάρει τη νίκη με 6-3, 6-1 επί του Bernabe Zapata Miralles και να βρεθεί για 3η φορά στη καριέρα του στα προημιτελικά της Μαδρίτης.

 

Στην αρχή του 1ου σετ ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε λίγο μέχρι να πιάσει ρυθμό. Βρέθηκε 2 φορές πίσω με break, κατάφερε όμως να ανεβάσει ρυθμό, ισοφαρίζοντας αρχικά, ενώ μετέπειτα με μια αντεπίθεση διαρκείας μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και με την κατοίκηση των 3 τελευταίων game έκλεισε το σετ με 6-3.

 

Στο 2ο σετ η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη για τον Στέφανο. Αρχικά σπάει το σερβίς του αντιπάλου του και παίρνει μια διαφορά 2-0. Στη συνέχεια ο Zapata Miralles πετυχαίνει το break back και μειώνει σε 2-1, αλλά αυτό ήταν και το μοναδικό game που κέρδισε στο σετ ο Ισπανός.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και πάλι ανέβασε ρυθμούς, κέρδισε 4 σερί game και πήρε το σετ με 6-1 μετά από μόλις 33 λεπτά, κλείνοντας έτσι τον αγώνα.

 

Ο Στέφανος πέτυχε συνολικά 16 winners, κάνοντας μόλις 4 αβίαστα λάθη.

Στον επόμενο γύρο θα κοντραριστεί με τον Jan-Lennard Struff. Ο Γερμανός κέρδισε νωρίτερα τον Pedro Cachin με 7-6 (7), 6-7 (7), 6-3.

Κατά το παρελθόν Τσιτσιπάς και Struff έχουν βρεθεί αντίπαλοι 5 φορές. Ο Έλληνας τενίστας μετράει 3 νίκες έναντι 2 του Γερμανού.

Τελευταία φορά που μονομάχησαν ήταν το 2020 στη Βιέννη, με τον Στέφανο να κερδίζει με 6-7 (3), 6-3, 6-4.

Στο χώμα έχουν παίξει μια φορά με τον Struff να κερδίζει με 6-4, 3-6, 6-2, στο τουρνουά της Βαρκελώνης το 2019.

Αυτή είναι η 3η συμμετοχή του Τσιτσιπάς σε προημιτελική φάση του Madrid Open, ενώ συνολικά σε τουρνουά της σειράς Masters 1000, φτάνει τις 19! Πέρυσι στην Μαδρίτη έφτασε έως τα ημιτελικά, χάνοντας από τον Alexander Zverev.

H καλύτερη επίδοση του στο ισπανικό Masters ήταν το 2019 όταν είχε βρεθεί στον μεγάλο τελικό, κόντρα στον μεγάλο Rafael Nadal, όπου γνώρισε την ήττα με 6-2, 7-6 (4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots