ATP
Alcaraz: "Δεν νιώθω πως είμαι ο καλύτερος - κανένα ματς δεν είναι δεδομένο"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mutua Madrid Open
tn team Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 - 16:28

Ο Carlos Alcaraz έδωσε μια πολύ ωραία απάντηση όταν ρωτήθηκε αν νιώθει το μεγάλο φαβορί μετά και τον αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά στη Μαδρίτη, λέγοντας πως δεν νιώθει καλύτερος από κανέναν άλλον και δεν παίρνει κανένα ματς ως δεδομένο.


"Δεν νιώθω πως είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, προσπαθώ να σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου και να κάνω το καλύτερο που μπορώ, αλλά δεν νιώθω καλύτερος από οποιονδήποτε. Το ότι έχασε χθες ο Τσιτσιπάς, δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος, ούτε ότι θα κερδίσω το τουρνουά.

Ο Struff αξίζει να βρίσκεται εκεί, όπως και ο Karatsev, και οι δυο παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το ότι έχω καλά αποτελέσματα τελευταία δεν σημαίνει πως θα κερδίσω και τον τελικό, πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος και να μην πάρω τίποτα σαν δεδομένο", είπε ο Alcaraz στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

Ο Alcaraz, ο οποίος γιόρτασε τα 20ά του γενέθλια ανήμερα των ημιτελικών και τα συνδύασε με τη νίκη επί του Borna Coric με 2-0 σετ, είναι δίχως αμφιβολία το μεγάλο φαβορί του τελικού, όπου τελικά θα συναντήσει τον lucky loser, Jan-Lennard Struff.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε και για το αν νιώθει πως είναι μέσα στα φαβορί για το Roland Garros, με τον Ισπανό να απαντάει καταφατικά, αλλά να βάζει στην εξίσωση και τους Rafael Nadal, Novak Djokovic και Στέφανο Τσιτσιπά.

"Δεν ξέρω αν είμαι φαβορί, υπάρχει και ο Τσιτσιπάς που παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο, ο Djokovic πάντα θα είναι φαβορί, όπως και ο Nadal, γιατί είναι το τουρνουά του. Βάζω και τον εαυτό μου εκεί, πιστεύω πως παίζω σε υψηλό επίπεδο, έχω καλά αποτελέσματα και παίζω με αρκετή αυτοπεποίθηση."

Τέλος, ο Alcaraz μοιράστηκε την οπτική του και στο ερώτημα αν οι πρωταθλητές γεννιούνται ή γίνονται: "Πολλοί μου λένε ότι είμαι γεννημένος για να παίζω τένις, αλλά αν δεν πιέσεις τον εαυτό σου κάθε μέρα στην προπόνηση, αν δεν θέλεις να γίνεις επαγγελματίας τενίστας, τότε δεν θα καταφέρεις τίποτα, όσο ταλέντο κι αν διαθέτεις. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες με μεγάλες δυνατότητες, που όμως δεν δουλεύουν αρκετά και μένουν στάσιμοι. Πρέπει να συνδυάσεις το ταλέντο με τη σκληρή δουλειά. Αν δεν προσπαθήσεις για το καλύτερο και χωρίς να θέλεις να είσαι ο καλύτερος, τότε ποτέ δεν θα πετύχεις τίποτα."

Ο τελικός του Madrid Open μεταξύ του Alcaraz και του Struff, θα γίνει την Κυριακή στις 19:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots