ATP
Πέρασε στην κορυφή του Race o Alcaraz

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 - 15:20

Χωρίς να έχει αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, ο Carlos Alcaraz κατάφερε να περάσει στην κορυφή του Race για το Τορίνο σήμερα, μετά και τους 1.000 βαθμούς που πρόσθεσε στον "λογαριασμό" του από το τουρνουά της Μαδρίτης.

Παρότι δεν αγωνίστηκε καν στο μοναδικό Slam που έχει γίνει φέτος και ξεκίνησε λίγο αργότερα τη σεζόν του, ο μοναδικός Carlos Alcaraz κατάφερε να κάνει το πλέον εντυπωσιακό comeback μετά τους back-to-back τραυματισμούς που αντιμετώπισε στους κολιακούς και στο πόδι του.

Έχει κερδίσει τους 29 από τους 31 αγώνες που έπαιξε φέτος, τους 11 τελευταίους για να υπερασπιστεί τους τίτλους του σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη, ενώ έχει κατακτήσει ήδη 4 τίτλους και έχει παίξει σε 5 τελικούς, έχοντας αγωνιστεί μόλις σε 6 τουρνουά! Οι 2 απ' αυτούς τους τίτλους ήταν σε Masters 1000 τουρνουά, στο Indian Wells και στη Μαδρίτη.

Ως εκ τούτου, ο 20χρονος Ισπανός έφτασε τους 3.410 βαθμούς σήμερα στο Race για το Τορίνο, περνώντας στην 1η θέση για 1η φορά φέτος. Άφησε 2ο τον Daniil Medvedev, που έχει 3.300 βαθμούς και 3ο τον Novak Djokovic, που επίσης ήταν μπροστά του πριν τη Μαδρίτη, με 2.565 βαθμούς. Ο Djokovic αν και έχει συμμετοχή σε 5 τουρνουά, κέρδισε τους 2.500 βαθμούς από τους 2.565 στα δυο πρώτα τουρνουά της σεζόν, στην Αυστραλία.

Στο Νο.4 του Race είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι μέσα στα φαβορί για να προκριθεί στο ATP Finals για 5η διαδοχική χρονιά και αυτή τη στιγμή έχει 2.230 βαθμούς.

Την πρώτη 8άδα συμπληρώνουν οι Jannik Sinner, Andrey Rublev, Taylor Fritz και Karen Khachanov, ενώ στη 10άδα βρίσκονται ακόμα οι Holger Rune και Tommy Paul.

Το Race μετά και τη Μαδρίτη:

Αναλυτικά η κατάταξη Race to Turin

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots