ATP
O Fognini απέκλεισε τον Murray μετά από θρίλερ (vid)

 
O Fognini απέκλεισε τον Murray μετά από θρίλερ (vid)
© Corinne Dubreuil//ATP Tour
tn team Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 - 1:09

O Fabio Fognini πέτυχε τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη, αποκλείοντας τον Andy Murray μετά από ένα ματς θρίλερ στη Ρώμη.

Μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά μάχης, ο Fognini επικράτησε του Murray με 6-4, 4-6, 6-4 και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη, μόλις 3η συνολικά, σε 11 αναμετρήσεις (3-8).

"Σίγουρα είμαι χαρούμενος γιατί επιστρέφω από τραυματισμό και αυτό ποτέ δεν είναι εύκολο, ειδικά στην ηλικία μας", είπε ο 36χρονος Ιταλός, που πανηγύρισε τη νίκη με τον γιο του, Federico.

"Το να κερδίσω έναν τόσο μεγάλο παίκτη όπως ο Andy εδώ στη Ρώμη, με κάνει πολύ χαρούμενο. Τώρα είναι σημαντικό να αναρρώσω, να δω πως θα ξυπνήσω αύριο. Αλλά θέλω να απολαύσω τη νίκη αυτή", πρόσθεσε ο Fognini.

Ήταν μια σκληρή μάχη στο Centrale του Foro Italico και σχεδόν κάθε πόντος ήταν μάχη, με τα 6 πρώτα games να διαρκούν 48 λεπτά και το 1ο σετ μόνο του 73 λεπτά!

Ο Fognini έσωσε και τα 3 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ και αξιοποίησε το break που έκανε νωρίς, για να το κερδίσει με 6-4. Στο 2ο σετ ο Murray προηγήθηκε με 5-1, αλλά ο Fognini πήρε και τα 2 break πίσω και είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για το 5-5. Τότε, ο Βρετανός έκανε νέο break και πήρε το σετ με 6-4.

Η απάντηση ωστόσο ήταν ένα γρήγορο break στο 3ο σετ για τον Fognini, που προηγήθηκε με 2-0. Δεν απειλήθηκε σε άλλο game ο Ιταλός, όπως και ο Murray, για να φτάσει με ασφάλεια στο 6-4 και την τελική νίκη, λίγα λεπτά πριν συμπληρωθούν 3 ώρες αγώνα.

Μια δύσκολη αποστολή θα έχει μεθαύριο στη Ρώμη ο Fognini, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Miomir Kecmanovic, Νο.30 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots