ATP
Νέος τελικός σε Challenger για τον Πέτρο Τσιτσιπά

 
Νέος τελικός σε Challenger για τον Πέτρο Τσιτσιπά
tn team Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 - 21:40

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς προκρίθηκε σε ακόμα έναν τελικό σε Challenger διοργάνωση, μαζί με τον Ολλανδό συμπαίκτη του, Sander Arends.

Ο Τσιτσιπάς και ο Arends, Νο.2 στο ταμπλό του Internazionali di Tennis d'Abruzzo, προκρίθηκαν στον τελικό του Challenger του Francavilla al Mare στην Ιταλία, κερδίζοντας δυο αγώνες σήμερα.

Αρχικά κέρδισαν τον εξ αναβολής προημιτελικό με τους Fernando Romboli και Stefano Travaglia με 4-6, 6-1, 10-6, ενώ αργότερα έπαιξαν και τον ημιτελικό με τους Γάλλους Theo Arribage και Lucas Sanchez, τους οποίους κέρδιαν εμ 6-4, 6-4.

Είχαν αποκλείσει ακόμα τους Aziz Dougaz και Nicolas Mejia στον 1ο γύρο την Τετάρτη, σε έναν αγώνα που οι Dougaz και Mejia εγκατέλειψαν στο 1ο σετ, με το σκορ να είναι στο 4-4.

Στον τελικό, Τσιτσιπάς και Arends θα αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Κολομβιανό Nicolas Barrientos και τον Ουρουγουανό Ariel Behar.

Αυτός θα είναι ο 2ος τελικός σε Challenger διοργάνωση για φέτος για τον Πέτρο, που κατέκτησε το Challenger της Αττάλειας τον περασμένο Μάρτιο μαζί με τον Filip Bergevi.

Συνολικά θα παίξει για 5η φορά σε τελικό Challenger και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του (2-2), ενώ αυτή είναι η 3η συνεχόμενη καλή πορεία που κάνει σε ένα Challenger, αφού στα δυο προηγούμενα που συμμετείχε είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά μαζί με τον Arends, στο Oeiras της Πορτογαλίας και στο Κάλιαρι της Ιταλίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots