ATP
Ανέβασε στροφές και πέρασε ο Nole (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 - 22:13

Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Novak Djokovic, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά στο 1ο σετ της αναμέτρησής του με τον Tomas Martin Etcheverry, ανέβασε στροφές όμως στο 2ο και "κλείδωσε" την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia και τον αγώνα με τον Grigor Dimitrov.

Στο πρώτο του ματς μετά τον τραυματισμό του στον αγκώνα και τα αρνητικά αποτελέσματα που είχε σε Monte-Carlo και Μπάνια Λούκα, ο Novak Djokovic έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία, στη νίκη του με 7-6 (5), 6-2 επί του Tomas Martin Etcheverry.

Ο Djokovic δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κλείσει στο 1ο σετ, στο οποίο είχε πολλά λάθη, αλλά και έναν πολύ μαχητικό αντίπαλο απέναντί του. Ο Αργεντινός, Νο.61 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1.

Ο Djokovic ισορρόπησε την κατάσταση ισοφαρίζοντας σε 3-3, ενώ στο 10ο game είχε διπλό set point, στο 4-5, 15-40, ο Etcheverry άντεξε όμως και κράτησε το σερβίς του, για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Τελικά το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Αργεντινός έχασε τεράστια ευκαιρία να το κερδίσει, αφού είχε προηγηθεί με 5-3. O Djokovic ήταν σοβαρός την πιο κρίσιμη στιγμή του σετ, κέρδισε 4 πόντους στη σειρά και πήρε το tie-break με 7-5, για να ολοκληρώσει το 1ο σετ μετά από 75 λεπτά.

Στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο 2ο σετ ο Nole, που πάτησε το γκάζι και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Etcheverry. Πρώτα έκανε το break για το 2-0 ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων και με νέο break στο 7ο game έφτασε στο 5-2, για να "κλειδώσει" τη νίκη του στο 8ο game, με ένα love service game.

Ο Djokovic, ο οποίος έφτασε τις 1.049 νίκες καριέρας (1.049-209), πέτυχε την 65η νίκη του σε 75 αναμετρήσεις στο Foro Italico (65-10). 

Έχει εξαιρετική παράδοση στη Ρώμη, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 6 φορές, στις 9 τελευταίες διοργανώσεις τις 8 ήταν πρωταθλητής ή φιναλίστ, ενώ ποτέ δεν έχει αποκλειστεί πριν από τα προημιτελικά, σε 16 συμμετοχές στο τουρνουά!

Στον 3ο γύρο το Νο.1 του ταμπλό και της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov, που νωρίτερα σήμερα είχε αποκλείσει τον Stan Wawrinka με 6-4, 7-6 (3).

Ο Nole γνωρίζει καλά τον Dimitrov και τον έχει κερδίσει στις 10 από τις 11 προηγούμενες συναντήσεις τους (10-1), μετρώντας μάλιστα ένα σερί 8 διαδοχικών νικών απέναντί του.

Στον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia μπήκε και ο Holger Rune, που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Ρώμη απέναντι στον Γάλλο qualifier Arthur Fils, τον οποίο κέρδισε με 6-3, 6-3.

Επόμενος αντίπαλος για τον Rune θα είναι ο Fabio Fognini, που συνέχισε την πολύ καλή πορεία του βγάζοντας εκτός το Νο.30 του ταμπλό, Miomir Kecmanovic, με 6-3, 7-6 (6).

Πολύ καλή πρεμιέρα και από τον Casper Ruud, που επιβλήθηκε του Arthur Rinderknech με 6-4, 6-0. Ο Ruud θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Alexander Bublik, που κέρδισε τον Ben Shelton με 6-4, 1-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots