ATP
Η ληστεία στο σπίτι του, ήταν ο λόγος απόσυρσης Κύργιου από το RG

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © Tennis Australia
tn team Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 - 13:31

Ο Νικ Κύργιος απέσυρε τη συμμετοχή του από το Roland Garros αυτή την εβδομάδα και όπως αποκάλυψε ο μάνατζερ του, ο λόγος ήταν η ένοπλη ληστεία που είχε γίνει πριν λίγο καιρό στο σπίτι του, αφού στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τραυμάτισε το πόδι του.

Όπως αναφέρει στο Reuters o μάνατζερ του 28χρονου Ελληνοαυστραλού, Daniel Horsfall, η ένοπλη ληστεία που έγινε στο σπίτι του την 1η Μαΐου ήταν ο πραγματικός λόγος της απόσυρσής του από το Roland Garros.

Ο Κύργιος έκανε εγχείρηση στο γόνατό του στις αρχές της χρονιάς και έχασε μερικά από τα αγαπημένα του τουρνουά, ωστόσο θα ήταν έτοιμος για να παίξει στο Roland Garros, αν δεν συνέβαινε η ένοπλη ληστεία.

Κατά τη διάρκειά της, ο Κύργιος τραυμάτισε το πόδι του, όπως είπε ο Horsfall: "Η επέμβαση στο γόνατο πήγε καλά και η αποκατάστασή του πήγαινε πολύ καλά, ήμασταν σε σημείο που κάναμε αποθεραπεία και διαχείριση εντός court. Τώρα θα έπρεπε να ήμασταν σε σημείο που θα μπορούσε να δώσει αγώνες 5 σετ. Αλλά πάνω στην περίοδο της αποθεραπείας, έγινε η ένοπλη ληστεία στο σπίτι του.

Κατά τη διάρκειά της, ο Νικ έκοψε το πόδι του πολύ άσχημα. Δεν ξέρουμε πότε συνέβη, αλλά ήταν μεγάλη πληγή και δεν του επέτρεψε να κάνει δουλειά στο γήπεδο. Ως εκ τούτου, είναι εκτός γηπέδου εδώ και δυο εβδομάδες τώρα. Το γόνατο είναι καλά, απλά δεν μπορεί να ανεβάσει την απόδοσή του ώστε να διαχειριστεί σωστά και το υπόλοιπο σώμα του, για να μην τραυματίσει κάτι άλλο όταν βγει να αγωνιστεί."

Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο Roland Garros o Κύργιος ήταν πριν από 6 χρόνια, το 2017. Παρότι είναι ένα τουρνουά που έχει αποφύγει συνειδητά αρκετές φορές, αυτή τη χρονιά σκόπευε να επιστρέψει, αφού όπως είπε η κοπέλα του ήθελε να πάνε στο Παρίσι!

Είναι ωστόσο μια άσχημη περίοδος με απανωτές ατυχίες για τον Κύργιο, όπως επεσήμανε και στο post που έκανε στο Instagram επίσης αυτή την εβδομάδα, μετά και τον θάνατο της γιαγιάς του από την ελληνική του πλευρά.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots