ATP
Alcaraz και Medvedev έριξαν τον Djokovic στο Νο.3, νέο ρεκόρ για Rune

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Internazionali BNL d' Italia
tn team Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 - 9:52

Μια εβδομάδα πριν από το Roland Garros, o Novak Djokovic υποχώρησε από το Νο.1 στο Νο.3, με τον Carlos Alcaraz να επιστρέφει στο Νο.1 του κόσμου και τον Daniil Medvedev στο Νο.2. Κράτησε τη θέση του στο Top 5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο Νο.6 για 1η φορά ο Holger Rune. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ μετά το Masters της Ρώμης.

Παρόλο που δεν είχε την πορεία που θα ήθελε στη Ρώμη, χάνοντας για 1η φορά φέτος πριν από τα ημιτελικά και συγκεκριμένα από τη φάση των "32" του Internazionali BNL d' Italia (από τον Fabian Marozsan), ο Carlos Alcaraz πέρασε ξανά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού είχε κάνει ήδη τη δουλειά που χρειαζόταν σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη, όπου θριάμβευσε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Τον Djokovic κατάφερε να ξεπεράσει και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ρώμης, Daniil Medvedev, που κέρδισε τον πρώτο του χωμάτινο τίτλο σε ένα Masters κι έτσι έφτασε τους 6.330 βαθμούς (485 λιγότερους από τον Alcaraz), για να περάσει στο Νο.2, έχοντας καλές πιθανότητες να "χτυπήσει" και την κορυφή στο Roland Garros.

Ο Djokovic υποχώρησε στο Νο.3 και αυτό θα αλλάξει τα πράγματα στην κλήρωση του Roland Garros την Πέμπτη. Κράτησαν τις θέσεις τους σε Νο.4 και Νο.5 αντίστοιχα οι Casper Ruud και Στέφανος Τσιτσιπάς, που βρίσκονται επίσης στο Top 5.

Ο φιναλίστ της Ρώμης, Holger Rune, κέρδισε μια θέση και βρέθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.6, ρίχνοντας στο Νο.7 τον Andrey Rublev. Σταθεροί και οι Jannik Sinner (No.8), Taylor Fritz (No.9) και Felix Auger-Aliassime (No.10), που συμπληρώνουν το Top 10.

Χαμηλότερα, δυο θέσεις κέρδισε ο Hubert Hurkacz που ανέβηκε στο Νο.13 και μια θέση ο Lorenzo Musetti, που ανέβηκε στο Νο.18. Δυο θέσεις ψηλότερα συναντάμε και τον Jan-Lennard Struff, που βελτίωσε εκ νέου το career high του, ενώ στο Νο.28 ανέβηκε ο Francisco Cerundolo, κερδίζοντας 3 θέσεις.

Σημαντικές ανόδους σημείωσαν οι Ugo Humbert και Tomas Martin Etcheverry, οι δυο παίκτες που έπαιξαν στον τελικό του Challenger του Μπορντώ. Ο πρώτος, ο οποίος ήταν και ο πρωταθλητής, κέρδισε 12 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.38. Ο Etcheverry άφησε πίσω του 15 θέσεις και στην πρώτη του είσοδο στο Top 50, "προσγειώθηκε" στο Νο.46.

Την εντυπωσιακότερη άνοδο εντός του Top 100 πραγματοποίησε ο Yannick Hanfmann, που από τα προκριματικά της Ρώμης έφτασε έως τα προημιτελικά, με αποτέλεσμα να κερδίσει 36 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.65.

Ο Fabian Marozsan από την πλευρά του, που επίσης από τα προκριματικά έφτασε μέχρι τη 16άδα στη Ρώμη μετά τη νίκη του επί του Alcaraz, κέρδισε 20 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.115.

Τέλος, ο πρωταθλητής του Challenger στο Τορίνο, Dominik Koepfer, "αναρριχήθηκε" στο Νο.102 από το Νο.149 του κόσμου, αφήνοντας πίσω του 47 θέσεις.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots