ATP
Ο μεγάλος πανηγυρισμός του Fils που... ακυρώθηκε από την διαιτητή! (vid)

 
Ο μεγάλος πανηγυρισμός του Fils που... ακυρώθηκε από την διαιτητή! (vid)
tn team Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 - 8:46

Όταν άκουσε το "άουτ" από τον επόπτη, ο 18χρονος Arthur Fils έπεσε στο έδαφος για έναν ξεχωριστό πανηγυρισμό, όπως και θα έπρεπε να είναι για την πρώτη του πρόκριση σε έναν τελικό ΑΤΡ. Στιγμές αργότερα ωστόσο, η umpire Marijana Veljovic θα του έπαιρνε την μπουκιά μέσα από το στόμα, αλλάζοντας την απόφαση του επόπτη και δίνοντας επανάληψη του πόντου!

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στα ημιτελικά του Lyon Open, στη Λυών της Γαλλίας. Ο 18χρονος Arthur Fils, ο οποίος έχει αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη wild card που πήρε για να συμμετέχει στο 250άρι της πατριας του, είχε match point στο 4-5, 30-40 του 3ου σετ, στο παιχνίδι του με τον Brandon Nakashima. Στον κρίσιμο αυτόν πόντο, ο επόπτης θεώρησε πως ο Ιάπωνας έχασε την baseline και έδωσε τον πόντο στον Fils, που πανηγύρισε πέφτοντας στο έδαφος, τη σημαντικότερη πρόκριση της καριέρας του.

Η Marijana Veljovic έκανε επί τόπου το overrule, παρότι ήταν δύσκολο να ακουστεί, εξαιτίας των πανηγυρισμών των χιλιάδων συμπατριωτών του Fils, που γέμισαν τις κερκίδες.

Όταν ο 18χρονος Γάλλος τενίστας είδε τελικά τη Veljovic, της ζήτησε να κατέβει για να ελέγξει το σημάδι και εκείνη το έκανε και έμεινε στην αρχική της απόφαση. Έτσι, πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα του και ο απαρηγόρητος Fils έπρεπε να παίξει πάλι το match point.

Το πιο δύσκολο μέρος όλου αυτού, ήταν ότι τελικά ο Nakashima κέρδισε αυτό το game και ισοφάρισε στο 5-5. Ο νεαρός Γάλλος ωστόσο δεν "τα 'χασε" και 10 λεπτά αργότερα έφτασε σε νέο match point, σε έναν πιο καθαρό πόντο αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει δις, την πρώτη του πρόκριση σε τελικό ΑΤΡ.

Σήμερα, στις 16:30 ώρα Ελλάδας, ο Fils θα διεκδικήσει και τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, με αντίπαλο τον Αργεντινό Francisco Cerundolo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots