ATP
Έτσι θα επιστρέψει στο Νο.1 ο Alcaraz

 
Έτσι θα επιστρέψει στο Νο.1 ο Alcaraz
© Loïc Wacziak/FFT
tn team Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 - 13:16

O Carlos Alcaraz θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης πριν αρχίσει το Wimbledon. Δείτε τι χρειάζεται να κάνει για να τα καταφέρει.

Ο Alcaraz αναμένεται να ξεκινήσει την "εκστρατεία" του στο γρασίδι σήμερα, παίζοντας κόντρα στον Γάλλο Arthur Rinderknech για τον 1ο γύρο του Queen's Championships, γύρω στις 15:30 με 16:00 ώρα Ελλάδας.

Ο 20χρονος Ισπανός δεν έχει δώσει πολλές αναμετρήσεις στην καριέρα του στο γρασίδι και σίγουρα χρειάζεται εξοικείωση μ' αυτή την επιφάνεια, σε αντίθεση με τον Djokovic, που έχει να χάσει στο Wimbledon από το 2017 και είναι το μεγάλο φαβορί και φέτος, παρόλο που δεν θα αγωνιστεί σε κανένα άλλο επίσημο τουρνουά στην grass-court season.

Το γεγονός αυτό, δίνει και τη δυνατότητα στον Alcaraz να πάει στο Wimbledon από το Νο.1 του κόσμου. Για να τα καταφέρει και να ρίξει ξανά από την κορυφή τον Djokovic, θα χρειαστεί να κατακτήσει το Queen's Championships, αφού υπολείπεται 420 βαθμών του Σέρβου. Συνεπώς, μόνο αυτό το αποτέλεσμα θα τον επαναφέρει στην κορυφή, αφού μια πορεία μέχρι τον τελικό εξασφαλίζει 300 βαθμούς, ενώ ο τίτλος αποφέρει 500 βαθμούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots