ATP
Νικηφόρο ξεκίνημα στο χόρτο για τον Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Julien Crosnier / FFT
tn team Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 - 19:06

O Carlos Alcaraz βρέθηκε πίσω με σετ, αλλά και με break πίσω στο 3ο σετ, κατάφερε όμως να ξεπεράσει το εμπόδιο του Arthur Rinderknech και να προκριθεί στους "16" του Queen's Championships.

Με νίκη συνδύασε την πρεμιέρα του στην grass court season o Carlos Alcaraz, ο οποίος επικράτησε σε μια πολύ κλειστή αναμέτρηση του Arthur Rinderknech με 4-6, 7-5, 7-6 (3), έπειτα από 2 ώρες και 34 λεπτά μάχης.

Ο 20χρονος Ισπανός, ο οποίος αν κερδίσει τον τίτλο στο Queen's θα επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο σε αρκετές περιπτώσεις στην αναμέτρηση.

Πρώτα έμεινε πίσω με σετ, παρόλο που είχε πρώτος 3 break points στο 1ο σετ, στο 7ο game, όταν το σκορ ήταν 3-3. Δεν τις αξιοποίησε και στο αμέσως επόμενο game δέχτηκε το break, για να μείνει πίσω με 3-5. Έσβησε και ένα set point για το 3-6, αλλά τελικά ο Γάλλος σέρβιρε με επιτυχία για το σετ και το 6-4 στο 10ο game.

Στο 2ο σετ ο Alcaraz χρειάστηκε μέχρι και να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά στο 4-5, 0-15, για να βρει αργότερα το πρώτο του break στο παιχνίδι και να πάρει προβάδισμα με 6-5 στο 2ο σετ. Χρειάστηκε το 3ο του set point, αλλά έκλεισε το σετ στο σερβίς του για το 7-5.

Στο 3ο σετ βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο ο Ισπανός, που έχασε το σερβίς του και έμεινε πίσω με 0-2. Κατάφερε να απαντήσει άμεσα για το 2-2, αλλά έχασε αργότερα 2 break points, από ένα σε 7ο (3-3) και 9ο game (4-4), με τον Rinderknech να "αντέχει" μέχρι το tie-break. Εκεί ο Alcaraz κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, καθώς ήταν πολύ καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-3.

Παρά τους αρκετούς κινδύνους που αντιμετώπισε, ο Alcaraz κατάφερε να αποφύγει τον αποκλεισμό στον πρώτο του αγώνα στο Queen's και να φτάσει τις 36 νίκες στη φετινή σεζόν (36-4).

Στον 2ο γύρο του Queen's θα αντιμετωπίσει τον Jiri Lehecka, που απέκλεισε έναν άλλον Ισπανό, τον Alejandro Davidovich Fokina, με 7-6 (4), 6-3.

Το Νο.2 στο ταμπλό, Holger Rune, ξεκίνησε επίσης με νίκη τις υποχρεώσεις του, ξεπερνώντας μάλιστα το εμπόδιο του πολύ επικίνδυνου Maxime Cressy, με 7-6 (4), 7-6 (3). Στον 2ο γύρο ο 20χρονος Δανός θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Ryan Peniston, που κέρδισε τον Ugo Humbert με 6-4, 6-2.

Συνέχεια στο νικηφόρο του σερί έδωσε ο πρωταθλητής της Στουτγκάρδης, Frances Tiafoe, που κέρδισε τον Botic Van De Zandschulp με 6-2, 6-4. Επόμενος αντίπαλος για τον Αμερικανό ο Sebastina Korda, που απέκλεισε τον Daniel Evans με 6-4, 7-5.

Τέλος, στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Jordan Thompson, που επικράτησε του Alexei Popyrin με 6-4, 6-4. Ο Thompson θα παίξει στη 16άδα με τον Cameron Norrie, που απέκλεισε χθες τον Miomir Kecmanovic με 6-4, 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots