ATP
Νο.1 στον κόσμο και στο Race o Alcaraz

 
Νο.1 στον κόσμο και στο Race o Alcaraz
© AELTC
tn team Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 - 6:51

Μετά και τον θρίαμβό του στο Wimbledon, o Carlos Alcaraz διατηρήθηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, ενώ πέρασε και στο Νο.1 του Race για το Τορίνο.

Ο Alcaraz κέρδισε τον Djokovic στον χθεσινό τελικό του Wimbledon και κατάφερε να τον κρατήσει πίσω του στην παγκόσμια κατάταξη, για να διατηρηθεί με την αξία του στο Νο.1, όπου ήδη μετράει 29 εβδομάδες παραμονής.

Παράλληλα, ο 20χρονος Ισπανός πέρασε στο Νο.1 του Race για το Τορίνο, όπου είναι θέμα χρόνο να πάρει την πρόκριση τόσο εκείνος, όσο και ο Djokovic, που βρίσκεται στο Νο.2.

Οι δυο τους, Alcaraz και Djokovic, έχουν ξεφύγει από τους υπόλοιπους στην παγκόσμια κατάταξη, με τον Daniil Medvedev να βρίσκεται στο Νο.3 με μια διαφορά μεγαλύτερη των 2.000 βαθμών από τον Djokovic.

Ο Casper Ruud βρίσκεται στο Νο.4, έχοντας ωστόσο σχεδόν τους μισούς βαθμούς από τον Alcaraz (4.670 λιγότερους), ενώ στο Νο.5 παρέμεινε και γι' αυτή την εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Oύτε στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης 10άδας υπήρξε κάποια αλλαγή, με τον Holger Rune να βρίσκεται στο Νο.6, τον Andrey Rublev στο Νο.7, τον Jannik Sinner στο Νο.8, τον Taylor Fritz στο Νο.9 και τον Frances Tiafoe στο Νο.10.

Το career high του βελτίωσε ο Tommy Paul, που κέρδισε μια θέση και βρέθηκε στο Νο.14, ενώ νέο προσωπικό ρεκόρ έκανε και ο Nicolas Jarry, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.26.

Ο Christopher Eubanks, που έκανε τη μεγάλη πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Wimbledon, κέρδισε 12 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.31 για 1η φορά στην καριέρα του, ενώ νέο ρεκόρ σημείωσε και ο Jiri Lehecka, που βρίσκεται στο Νο.33, κερδίζοντας 4 θέσεις.

Ως τα προημιτελικά του Wimbledon έφτασε και ο Roman Safiullin, ο οποίος κέρδισε 49 θέσεις και "προσγειώθηκε" στο Νο.43 του κόσμου, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high του κατά 39 θέσεις (Νο.82).

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Το Race για το Τορίνο

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots