ATP
Ο Κοκκινάκης απέκλεισε τον Monfils στην Ατλάντα (vids)

 
Ο Κοκκινάκης απέκλεισε τον Monfils στην Ατλάντα (vids)
tennisnews team Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 - 5:35

O Θανάσης Κοκκινάκης επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Gael Monfils στην Ατλάντα, για να προκριθεί στους "16" του Atlanta Open.

Ήταν ο πρώτος αγώνας του Monfils μετά από το Roland Garros και ο Γάλλος μπήκε φουριόζος στο court, αλλά ο Κοκκινάκης ισορρόπησε την κατάσταση και τελικά πήρε τη νίκη σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, με 1-6, 6-3, 7-6 (5).

Μετά το 1ο σετ, στο οποίο κέρδισε μόνο ένα game, o Κοκκινάκης άνοιξε το 2ο σετ με break, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0. Διατήρησε τη διαφορά του ενός break έως το τέλος του σετ ο Ελληνοαυστραλός και το κατέκτησε με 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασαν σε break point και το tie-break ήταν η δικαιότερη κατάληξη. Εκεί ο Κοκκινάκης έκανε σπουδαία ανατροπή, αφού μετά το 0-4 και το 3-5, κέρδισε τους 7 από τους 8 τελευταίους πόντους του αγώνα και επικράτησε με 7-5.

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.86 της παγκόσμιας κατάταξης, πέρασε στον 2ο γύρο του Atlanta Open. Εκεί θα αντιμετωπίσει το Νο.2 του ταμπλό, Alex De Minaur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots