ATP
1ος τελικός μετά από 14 μήνες για τον Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Hamburg European Open/Witters
tennisnews team Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 - 20:21

O Alexander Zverev σταμάτησε την εντυπωσιακή πορεία του 19χρονου Arthur Fils στο Αμβούργου και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό μετά από τον τραυματισμό του.

Επέστρεψε στους τελικούς μετά τον Μάιο του 2022, όταν έχασε στον τελικό του Madrid Masters από τον Carlos Alcaraz, o Alexander Zverev, ο οποίος επικράτησε στα ημιτελικά του Hamburg European Open του Arthur Fils με 6-2, 6-4.

Ο Zverev ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και κέρδισε τα 4 πρώτα games του αγώνα, για να προηγηθεί με 4-0. Συνέχισε να κυριαρχεί και έκανε νωρίς break και στο 2ο σετ, για να κερδίσει τα 8 από τα 10 πρώτα games και να ενισχύσει το προβάδισμά του στο 6-2, 2-0.

Είχε ευκαιρία και για το double break στο 2ο σετ ο Zverev, ο οποίος φρόντισε να διατηρήσει το πλεονέκτημα του break έως το τέλος του σετ, παρόλο που αντιμετώπισε ένα break point στο 10ο game και να χρειαστεί το 4ο match point του μέχρι να "σφραγίσει" τη νίκη.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στα ημιτελικά του Roland Garros το 2022 και την 6μηνη απουσία από τα γήπεδα, ο Zverev άργησε να ξαναβρεί το τένις του, φαίνεται όμως ότι τα κατάφερε και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό στη σεζόν.

Συνολικά θα είναι ο 30ός τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 20ό τίτλο του (19-11 σε τελικούς).

Θα αντιμετωπίσει τον Laslo Djere, που νωρίτερα επικράτησε του Zhizhen Zhang με 6-3, 6-2 και πήρε την πρόκριση μέσα σε 60 λεπτά.

Θα είναι ο 5ος τελικός στην καριέρα του Σέρβου και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του (2-2). Σε 500άρι τουρνουά θα είναι ο 2ος τελικός του, μετά από το Rio Open της Βραζιλίας το 2019, όπου είχε κερδίσει και τον 1ο τίτλο του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots