ATP
Ανέβηκε στο Νο.6 ο Sinner, Top 5 ο Rune

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Tyler Anderson / Tennis Canada
tn team Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 - 10:18

Μετά και την κατάκτηση του 1ου τίτλου Masters στο Τορόντο, ο Jannik Sinner ανέβηκε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ντεμπούτο στο Top 5 για τον Holger Rune, έμεινε στο Νο.4 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Sinner ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της προηγούμενης εβδομάδας στο Masters του Καναδά και χάρη στην κατάκτηση του 1ου τίτλου του σε Masters 1000 τουρνουά, κέρδισε 2 θέσεις σήμερα και ανέβηκε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πρόκειται για νέο career high για τον 21χρονο Ιταλό, όπως νέο career high έκανε και ο 20χρονος Holger Rune, που κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.5

Παρέμεινε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αύξησε λίγο και τη διαφορά του, εξαιτίας των απωλειών του Rune και Casper Ruud.

Στην κορυφή έμεινε και αυτή την εβδομάδα ο Carlos Alcaraz, που πάντως δεν αξιοποίησε την απουσία του Novak Djokovic στο Τορόντο και έτσι μπορεί να κινδυνεύσει αυτή την εβδομάδα στο Σινσινάτι και ακόμα περισσότερο στο τέλος του μήνα στο US Open, όπου είναι ο υπερασπιστής του τίτλου.

Στη 2η θέση είναι προφανώς ο Djokovic, ενώ στο Νο.3 είναι ο Daniil Medvedev. Ακολουθούν όπως αναφέρθηκε οι Τσιτσιπάς, Rune, Sinner και ο Ruud, που υποχώρησε στο Νο.7, δυο θέσεις χαμηλότερα. Μια θέση έχασε και ο Andrey Rublev, στο Νο.8, με τους Αμερικανούς Taylor Fritz και Frances Tiafoe να συμπληρώνουν την κορυφαία 10άδα, σε Νο.9 και Νο.10 αντίστοιχα.

Ο φιναλίστ του Τορόντο. Alex De Minaur, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.12 του κόσμου, βελτιώνοντας το career high του κατά 3 θέσεις, ενώ νέο ρεκόρ έκανε και ο Tommy Paul, που κέρδισε μια θέση και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.13.

Μεγάλη άνοδο μετά και το πολύ καλό τουρνουά στον Καναδά είχε ο Alejandro Davidovich Fokina, που άφησε πίσω του 14 θέσεις και για 1η φορά σκαρφάλωσε στο Νο.23. Νέο career high και για τον Tallon Griekspoor στο Νο.25, αφού αν και έχασε στον 1ο γύρο ο Ολλανδός κέρδισε μια θέση.

Δυο ακόμα παίκτες είχαν αισθητή άνοδο και νέα career high στο Top 50. O Mackenzie McDonald κέρδισε 16 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.43, ενώ ο Aleksandar Vukic, που από lucky loser έφτασε στους "16" του Τορόντο, άφησε πίσω του 14 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.48.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots