ATP
Στο Νο.1 για 390η εβδομάδα ο Djokovic - επέστρεψε στο Top 5 ο Τσιτσιπάς

 
Στο Νο.1 για 390η εβδομάδα ο Djokovic - επέστρεψε στο Top 5 ο Τσιτσιπάς
© Simon Bruty/USTA
tn team Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:52

Ο Novak Djokovic ανέβηκε και επίσημα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου μετράει πλέον 390 εβδομάδες συνολικής παραμονής στην καριέρα του! Επέστρεψε στο Top 5 o Στέφανος Τσιτσιπάς, μπήκε στο Top 20 για πρώτη φορά ο Ben Shelton. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη μετά το US Open.

O Djokovic επέστρεψε και επίσημα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, με την άκρως εντυπωσιακή συγκομιδή των 11.795 βαθμών για τους τελευταίους 12 μήνες, να του εξασφαλίζουν ένα προβάδισμα ασφαλείας, 3.260 βαθμών, έναντι του Carlos Alcaraz.

Αυτό σημαίνει πως ενώ ήδη έφτασε τις 390 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1, μεγαλώνοντας ένα ρεκόρ που του ανήκει εδώ και πολύ καιρό, ο Nole πλησίασε ταυτόχρονα και σε δυο πολύ σπουδαία νέα ρεκόρ. Το απίστευτο ορόσημο των 400 εβδομάδων, καθώς και το 8ο Year-end No.1 της καριέρας του. Όλα αυτά, την ώρα που τα προηγούμενα σχετικά ρεκόρ ήταν οι 310 εβδομάδες συνολικής παραμονής στην κορυφή του Roger Federer και τα 6 Year-end No.1 του Pete Sampras!

Στο Νο.3 διατηρήθηκε ο Daniil Medvedev, ο οποίος πλησίασε αρκετά τον Alcaraz, στους 1.255 βαθμούς. Παράλληλα, άνοιξε τη διαφορά του από τους υπόλοιπους, αφού ο Holger Rune, που παρέμεινε στο Νο.4, υπολείπεται 2.570 βαθμών.

Στο Top 5 επέστρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μπορεί να μην τα πήγε καλά στο US Open, αλλά ούτε απώλεια βαθμών είχε κι έτσι κέρδισε 2 θέσεις, ανεβαίνοντας ξανά στο Νο.5.

Στο Νο.6 ανέβηκε ο Andrey Rublev, που κέρδισε επίσης 2 θέσεις, ενώ μια θέση έχασε ο Jannki Sinner, που έπεσε στο Νο.7. Ο Taylor Fritz κέρδισε μια θέση και βρέθηκε στο Νο.8, ενώ ο μεγάλος χαμένος του Top 10 ήταν ο Casper Ruud, περσινός φιναλίστ του US Open, που έχασε 4 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.9.

Δυο θέσεις κέρδισε ο Alexander Zverev, ο οποίος επέστρεψε στο No.10 και στο Top 10, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν έναν χρόνο, από τον Οκτώβριο του 2022.

Στο Top 20, την εντυπωσιακότερη άνοδο την πραγματοποίησε ο Ben Shelton, ο οποίος στα 20 του χρόνια έπαιξε στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει σήμερα 28 θέσεις και να "αναρριχηθεί" στο Νο.19.

Νέο career high έκαναν και οι Nicolas Jarry και Sebastian Baez. O Jarry κέρδισε 3 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.22, ενώ ο Baez κέρδισε 4 και βρέθηκε στο Νο.28.

Σημαντική άνοδο 9 θέσεων είχε ο Stan Wawrinka, που ανέβηκε στο Νο.40, ενώ ο 19χρονος Arthur Fils κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.44. Νέο προσωπικό ρεκόρ και για τον 22χρονο Matteo Arnaldi, που άφησε πίσω του 14 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.47.

Τέλος, την πρώτη του είσοδο στο Top 100 έκανε ο 21χρονος Dominic Stricker, ο οποίος απέκλεισε τον Τσιτσιπά στο US Open, με τον νεαρό Ελβετό να κερδιει 38 θέσεις και να σκαρφαλώνει στο Νο.90 του κόσμου.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots