ATP
O Djokovic θα παίξει στο Davis Cup αυτή την εβδομάδα! (vid)

 
O Djokovic θα παίξει στο Davis Cup αυτή την εβδομάδα! (vid)
© USTA
tennisnews team Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 - 9:58

Ο Novak Djokovic αξίζει και με το παραπάνω διακοπές, αλλά ανταυτού θα επιστρέψει άμεσα στην Ευρώπη και θα βοηθήσει τη Σερβία στο Davis Cup αυτή την εβδομάδα, όπως είχε υποσχεθεί.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, ο Djokovic είχε πει ότι μετάνιωσε που δεν έπαιξε πέρσι στη φάση των ομίλων του Davis Cup, με τη Σερβία να μένει εκτός τελικής φάσης.

"Δεν έπαιξα πέρσι και ένιωθα ένοχος, γιατί ήλπιζα πως θα μπορούσαν τα παιδιά να περάσουν από το γκρουπ στη Βαλένθια, ώστε να πάω μαζί τους στη Μάλαγα. Φέτος θα παίξω στο Davis Cup και ανυπομονώ να το κάνω", είχε πει ο Djokovic τον Ιούλιο.

Θυμίζουμε πως από πέρσι το σύστημα διεξαγωγής του Davis Cup έχει αλλάξει. Η τελική φάση του τουρνουά μοιράζεται σε δυο στάδια, με τη φάση των ομίλων να γίνεται τον Σεπτέμβριο και τα νοκ άουτ με τις 8 καλύτερες ομάδες το Νοέμβριο.

Οι 4 όμιλοι της 1ης φάσης γίνονται σε 4 διαφορετικές πόλεις, με τη Σερβία να παίζει στη Βαλένθια της Ισπανίας. Εκεί θα αντιμετωπίσει φυσικά την οικοδέσποινα Ισπανία, την Τσεχία και τη Νότια Κορέα, με τις 2 πρώτες ομάδες του ομίλου να μπαίνουν στα νοκ άουτ του Νοεμβρίου, που θα γίνουν στη Μάλαγα (21-26/11).

Στα 36 του χρόνια πια και έχοντας παραδεχτεί σε πολλές συνεντεύξεις του πως δεν του παίρνει τον ίδιο χρόνο να αναρρώσει μετά από αγώνες του όπως παλιά, ο Djokovic επιβεβαίωσε στο ESPN πως μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του ιστορικού 24ου Grand Slam τίτλου του, θα μπει και πάλι στο γήπεδο για να παίξει στο Davis Cup για τη Σερβία, όπως είχε υποσχεθεί στον αρχηγό της ομάδας, Viktor Troicki, αλλά και στους Σέρβους φιλάθλους.

"Αυτή τη στιγμή θέλω να απολαύσω αυτή την επιτυχία μου για λίγες μέρες, γιατί μετά θα αγωνιστώ στο Davis Cup", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη που έδωσε για το ESPN.

Έτσι, ο Nole θα επιστρέψει άμεσα στην Ευρώπη, όχι όμως για διακοπές, αλλά για να βρει τους συμπαίκτες του στη Βαλένθια και να εγκλιματιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις νέες συνθήκες.

Η Σερβία θα παίξει την Τρίτη τον πρώτο της αγώνα με τη Νότια Κορέα και φυσικά δε θα γινόταν να είναι τόσο γρήγορα έτοιμος ο Novak. Όπως είπε, θα είναι διαθέσιμος για την ομάδα στον αγώνα της Παρασκευής με την Ισπανία και του Σαββάτου με την Τσεχία.

Να σημειωθεί πως δεν μπορούμε να έχουμε αγώνα του Djokovic με τον Carlos Alcaraz, αφού ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας απέσυρε τη συμμετοχή του από τη διοργάνωση πριν από λίγες μέρες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots