ATP
Djokovic: "Προτεραιότητα το Davis Cup, θα παίξω και διπλό αν χρειαστεί"

 
Djokovic: "Προτεραιότητα το Davis Cup, θα παίξω και διπλό αν χρειαστεί"
© Simon Bruty/USTA
tn team Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:21

Η Σερβία μπορεί να εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τελική φάση του Davis Cup στη Μάλαγα, όμως σκοπεύει να παίξει και σήμερα, στον αγώνα για την 1η θέση του ομίλου. Μάλιστα, είπε ότι αν χρειαστεί θα μπει να παίξει και στο διπλό!

Ο ακούραστος Novak Djokovic, ο οποίος προέρχεται από ένα γεμάτο US Open, όπου κατέκτησε το 24ο Grand Slam της καριέρας του, ένα υπερατλαντικό ταξίδι και άλλο ένα από την ανατολική στη δυτική Ευρώπη, μπήκε στο court χθες για να αγωνιστεί στη Βαλένθια, κερδίζοντας τον Alejandro Davidovich Fokina με 2-0 σετ - μόλις 5 μέρες μετά τον τελικό του US Open!

Η Σερβία πέτυχε το στόχο της, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στην τελική 8άδα του Davis Cup και στους αγώνες της Μάλαγας, όμως ο Djokovic αποκάλυψε ότι σκοπεύει να παίξει και σήμερα, στον αγώνα της Σερβίας με την Τσεχία, για την 1η θέση του ομίλου της Βαλένθιας.

"Όπως είπα και χθες, είναι τεράστια τιμή και ευγνωμοσύνη να εκπροσωπώ τη Σερβία. Ο στόχος μας ήταν να προκριθούμε στη Μάλαγα και το πετύχαμε. Τώρα ήδη σκέφτομαι την αυριανή μέρα, επειδή το πλάνο είναι να παίξω και αύριο στα μονά. Μετά, ανάλογα από τα αποτελέσματα, θα δούμε αν θα παίξω και διπλό. Μετά θα ξεκουραστώ λίγο (γέλια). Έχω παίξει πολύ τένις."

Ο Djokovic αναμένεται να κάνει ένα διάλειμμα για 1,5 περίπου μήνα μετά το Davis Cup, αφού δεν σκοπεύει να αγωνιστεί στα τουρνουά της Ασίας. Με τα Grand Slams να έχουν ολοκληρωθεί για φέτος, οι προτεραιότητές του όπως είπε από εδώ και πέρα είναι το Davis Cup και το ATP Finals.

"Σκέφτομαι πάνω απ' όλα τη Μάλαγα και το Davis Cup. Μαζί με το Τορίνο είναι οι δυο προτεραιότητές μου για το τέλος της σεζόν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots