ATP
Alcaraz: "Σκέφτομαι σε κάθε τουρνουά το Νο.1"

 
Alcaraz: "Σκέφτομαι σε κάθε τουρνουά το Νο.1"
© Garrett Ellwood / USTA
tn team Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:17

Ο Carlos Alcaraz δεν έκρυψε πως η επιστροφή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης είναι κάτι που σκέφτεται καθημερινά και θέλει να το πετύχει εντός της χρονιάς, ξεκινώντας την προσπάθεια από το Πεκίνο.

"Όπως έχω πει κι άλλες φορές, έχουμε μια ωραία μάχη για το Νο.1, μετά και τα εκπληκτικά αποτελέσματα του Novak στην Αμερική. Είναι το Νο.1 αυτή τη στιγμή, αλλά εγώ έρχομαι εδώ με επιπλέον κίνητρο, για να καλύψω τη διαφορά στο Race. Είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό μου σε κάθε τουρνουά, κάθε φορά που θα βγω για προπόνηση", είπε ο Alcaraz στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Πεκίνο, για το 500άρι του China Open, όπου θα αγωνιστεί αυτή και την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωταθλητής του Wimbledon μπορεί να έχει απομακρυνθεί μετά και το US Open πάνω από 3.000 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Novak Djokovic, ωστόσο στο Race, το οποίο ευθυγραμμίζεται στο τέλος της κάθε σεζόν με την παγκόσμια κατάταξη, υπολείπεται 770 βαθμών του Nole.

Αυτό σημαίνει πως αν καταφέρει να τους καλύψει στα δυο τουρνουά της Κίνας όπου δεν θα παίξει ο Σέρβος, στο 500άρι του Πεκίνου και στο 1000άρι της Σαγκάης, θα μπορεί μετά να διεκδικήσει επί ίσοις όροις (ή ακόμα και σε καλύτερους για εκείνον όρους αν επιστρέψει στο Νο.1 του Race) το Year-end No.1 για 2η διαδοχική χρονιά, σε Παρίσι και Τορίνο.

"Δεν είναι υποχρεωτικό να το καταφέρω, αλλά φυσικά πρέπει να θέτεις στόχους και το Νο.1 είναι ο βασικός μου στόχος για το υπόλοιπο της σεζόν. Θα προσπαθήσω να ανακτήσω αυτή τη θέση σ' αυτά τα τουρνουά."

Ο Alcaraz, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στο China Open τον Γερμανό Yannick Hanfmann, είπε πως είναι καλά προετοιμασμένος και νιώθει έτοιμος για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

"Κάναμε κάποιες δυνατές προπονήσεις πριν έρθουμε εδώ, έπαιξα μερικά σετ με παίκτες της ακαδημίας και ήταν πολύ καλά. Νιώθω καλά, είχα την πρώτη μου προπόνηση χθες στο κεντρικό court, οπότε είδα και πως είναι."

Ο 20χρονος Ισπανός θα κάνει το ντεμπούτο του στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, όμως ο προπονητής του, Juan Carlos Ferrero, είχε παίξει 5 φορές στο τουρνουά από το 2004 έως το 2011, οπότε μοιράστηκε κάποιες από τις εμπειρίες του μαζί του.

"Μου είπε λίγα πράγματα γι' αυτό το τουρνουά. Φυσικά, από το 2004 μέχρι τώρα, το τουρνουά έχει βελτιωθεί πολύ. Είναι σχεδόν ένα άλλο τουρνουά. Όμως μου είπε καλά λόγια, πέρασε πολύ καλά όλα τα χρόνια που έπαιξε εδώ. Ελπίζω να είναι και για μένα το ίδιο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots