ATP
Μεταμεσονύκτια νίκη για Zverev, μπροστά σε λίγες δεκάδες θεατές (pic+vid)

 
Μεταμεσονύκτια νίκη για Zverev, μπροστά σε λίγες δεκάδες θεατές (pic+vid)
© China Open/VCG
tn team Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 - 23:23

Ο Alexander Zverev κατάφερε να πάρει τη νίκη με ανατροπή απέναντι στον Alejandro Davidovich Fokina, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα στο Πεκίνο, με λίγες δεκάδες θεατών μόλις να παραμένουν στις θέσεις τους και τον Zverev να κάνει παράπονα στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Ο Zverev ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και κέρδισε τον Davidovich Fokina με 6-7 (4), 6-2, 6-1, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε στις 02:35 τα ξημερώματα ώρα Πεκίνου.

Ο αγώνας ξεκίνησε σχεδόν μεσάνυκτα και ο Γερμανός εξέφρασε τα παράπονά του και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε: "Είμαι χαρούμενος με τη νίκη, αλλά όχι που έπαιξα σ' αυτές τις συνθήκες. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σχεδόν στις 3 τα ξημερώματα, δε νομίζω πως το τουρνουά πήρε τη σωστή απόφαση να μας αφήσει να παίξουμε κάτω απ' αυτές τις συνθήκες", είπε συγκεκριμένα ο Zverev.

"Θα έπρεπε να μας βάλουν σε ένα άλλο γήπεδο, εφόσον δεν παιζόταν τένις σε κανένα άλλο court. Τώρα χρειάζομαι ξεκούραση. Έπρεπε να κάνω την καλύτερή μου προσπάθεια, γιατί χρειάζομαι κάθε νίκη, εφόσον προσπαθώ να προκριθώ στο ATP Finals", πρόσθεσε ο Γερμανός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.7 του Race για το Τορίνο.

Η απόφαση των διοργανωτών πάντως να μην μεταφέρουν τον αγώνα σε κάποιο άλλο γήπεδο όντως δεν πήγε και πολύ καλά, αφού η εικόνα του court "Diamond" στο Πεκίνο ήταν αποκαρδιωτική. Πρόκειται για το κεντρικό στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, με χωρητικότητα 15.000 θεατών, στο οποίο υπήρχαν λιγότεροι από 300 φίλαθλοι στις 2 τα ξημερώματα, όταν συνεχιζόταν ακόμα ο αγώνας του Zverev με τον Davidovich Fokina.

O Zverev, ο οποίος θα πέσει για ύπνο ξημερώματα στο Πεκίνο, θα πρέπει να αγωνιστεί και αύριο, γύρω στις 17:30 τοπική ώρα, στο διπλό του τουρνουά, όπου παίζει μαζί με τον Marcelo Melo. Θα αντιμετωπίσουν τους Νο.1 στο ταμπλό, Ivan Dodig και Austin Krajicek. Στα μονά έχει ρεπό και θα παίξει την Δευτέρα για τον 10ο προημιτελικό του στη φετινή σεζόν, απέναντι στον Nicolas Jarry.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots