ATP
Έτσι θα εξασφαλίσει το Year-end No.1 o Djokovic

 
Έτσι θα εξασφαλίσει το Year-end No.1 o Djokovic
© Julien Crosnier/FFT
tn team Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 - 14:30

O Novak Djokovic βρίσκεται πολύ κοντά σε ακόμα ένα Year-end No.1, το 8ο της καριέρας του! Δείτε τι χρειάζεται για να τα καταφέρει.

Μόλις μια νίκη θέλει ακόμα ο Djokovic, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στο Νο.1 του κόσμου αν απλά κερδίσει έναν αγώνα στο Τορίνο - ακόμα και αν αποκλειστεί από το round robin του ATP Finals και παράλληλα ο Alcaraz κατακτήσει τον τίτλο αήττητος, πάρει δηλαδή το maximum των 1.500 βαθμών που έχει να προσφέρει το τουρνουά.

Φυσικά, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δηλαδή αν για παράδειγμα ο Alcaraz κατακτήσει το τρόπαιο με μια ήττα στο round robin, τότε ο Djokovic είναι ασφαλής, ακόμα και αν δεν κάνει νίκη στο Τορίνο.

Εφόσον ο Djokovic, ο οποίος δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα μετά από τον τελικό του Wimbledon, επισημοποιηθεί η παραμονή του στην κορυφή, θα φτάσει σε δυο ακόμα εξωπραγματικά νούμερα. Αφενός θα πετύχει το 8ο Year-end No.1 της καριέρας του, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι τα 6 του Pete Sampras (από 5 έχουν οι Federer και Nadal), αφετέρου θα γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που θα ξεπεράσει τις 400 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots