ATP
Djokovic: Τόσες εβδομάδες θα μείνει στο Νο.1

 
Djokovic: Τόσες εβδομάδες θα μείνει στο Νο.1
© Nicolas Gouhier / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 - 10:45

Με τη χθεσινοβραδινή νίκη του επί του Holger Rune ο Novak Djokovic εξασφάλισε ακόμα ένα Year-end No.1, καθώς και το επικό ορόσημο των 400 εβδομάδων παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης! Τόσες θα είναι οι εβδομάδες παραμονής του Σέρβου στην κορυφή, που φυσικά θα έχει τη δυνατότητα να τις φτάσει σε ακόμα νέα ύψη το 2024!

Με την πρώτη του νίκη στο ATP Finals, o Novak Djokovic σημείωσε το 8ο Year-end No.1 της τρομερής καριέρας του, βελτιώνοντας το δικό του ρεκόρ. Στα 6 Year-end No.1 είχε ολοκληρώσει τη μεγάλη καριέρα του ο Pete Sampras, ενώ από 5 φορές πέτυχαν το Year-end No.1 οι Roger Federer και Rafael Nadal.

Εκτός από το επικό ρεκόρ των 8 τερματισμών στην κορυφή, ο Djokovic θα γίνει και ο 1ος παίκτης της ιστορίας του αθλήματος, ανδρών και γυναικών, που θα φτάσει και θα ξεπεράσει το ορόσημο των 400 εβδομάδων παραμονής στο Νο.1.

Πριν λίγα χρόνια το ρεκόρ του Federer με 310 εβδομάδες έμοιαζε αδύνατο να "σπάσει", όμως τώρα ο Djokovic πλησιάζει και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ξεπεράσει τις 100 εβδομάδες διαφορά από το προηγούμενο ρεκόρ!

Ο Novak θα ξεκινήσει να μετράει τις 400 εβδομάδες στο Νο.1 την 20ή Νοεμβρίου, ενώ έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στο Νο.1 έως και τις 7 Ιανουαρίου, που σημαίνει πως είναι προδιαγεγραμμένο να φτάσει τις 406 εβδομάδες!

Με μια νίκη ακόμα στο Τορίνο θα εξασφαλίσει τις 407 εβδομάδες, ενώ με 2 νίκες δεν θα μπορέσει να τον κουνήσει τίποτα από την κορυφή, έως και το Australian Open. Συνεπώς θα είναι ακλόνητος έως και το τέλος του Ιανουαρίου, τουτέστιν 409 εβδομάδες!

Φυσικά όλα αυτά τα σενάρια υπολογίζονται μονομερώς και είναι τα χειρότερα δυνατά για τον Novak, έτσι ώστε να καλύψουν κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Ρεαλιστικά, ο Djokovic θα έχει τη δυνατότητα αυτή την εβδομάδα στο Τορίνο να εξασφαλίσει μια τεράστια διαφορά από τον Carlos Alcaraz, ιδίως αν υπερασπιστεί τον τίτλο του, την οποία θα είναι πολύ δύσκολο να καλύψει ο Ισπανός τουλάχιστον για τους πρώτους 2-3 μήνες του 2024.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots