ATP
Alcaraz: "Αν δεν αλλάξει κάτι με τις μπάλες θα τραυματιστούμε όλοι!"

 
Alcaraz: "Αν δεν αλλάξει κάτι με τις μπάλες θα τραυματιστούμε όλοι!"
tn team Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 - 11:35

Ο Carlos Alcaraz έφερε ξανά στην επιφάνεια το πρόβλημα με τις συχνές αλλαγές στις μπάλες στα τουρνουά της ΑΤΡ, εξηγώντας πως αν δεν αλλάξει αυτό θα καταλήξουν όλοι οι παίκτες τραυματισμένοι!

Στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου για το ATP Finals στο Τορίνο, ήρθε στο τραπέζι το θέμα με τις αλλαγές στις μπάλες, που γίνονται πλέον σχεδόν σε κάθε τουρνουά.

"Πρέπει να κάνουν κάτι γι' αυτό, είναι τρομερό, για 3 ή και 4 τουρνουά στη σειρά, μπορεί να παίξουμε με διαφορετικές μπάλες στο καθένα! Για μένα, το κάθε tour σε μια σεζόν θα πρέπει να έχει τη δική του μπάλα. Να παίζουμε με τις ίδιες μπάλες στα τουρνουά της Αυστραλίας, με τις ίδιες μπάλες στα τουρνουά της Λατινικής Αμερικής, μην αλλάζουμε σε κάθε τουρνουά", είπε ο 20χρονος Ισπανός.

Και προσθεσε: "Αυτή τη χρονιά, αν δεν κάνω λάθος, έχω παίξει με 20 ή 21 διαφορετικές μπάλες! Είναι τρελό. Πολλοί παίκτες τραυματίζονται γι' αυτό το λόγο. Αν η ATP θέλει το καλύτερο για κάθε τουρνουά, πρέπει να το αλλάξει αυτό. Αλλιώς όλοι θα τραυματιστούμε!"

Ο Alcaraz δεν είναι ο μόνος που μίλησε για το ζήτημα με τις μπάλες, το οποίο συνεχώς επανέρχεται στη δημόσια σφαίρα αυτή τη χρονιά.

Μεταξύ άλλων έχουν μιλήσει γι' αυτό οι Taylor Fritz, Stan Wawrinka και Zizou Bergs, λέγοντας πως συχνά τραυματίζουν τους καρπούς τους εξαιτίας αυτών των αλλαγών, ενώ ο Alcaraz είχε αναφερθεί ξανά σ' αυτό στην Κίνα, όπως και ο Daniil Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots