ATP
400 εβδομάδες στο Νο.1 ο Djokovic

 
400 εβδομάδες στο Νο.1 ο Djokovic
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 - 13:01

O Novak Djokovic ξεκίνησε σήμερα να μετράει την 400ή εβδομάδα παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, γράφοντας για πολλοστή φορά ιστορία.

Ο Djokovic, ο οποίος εξασφάλισε για 8η φορά το Year-end No.1 στην καριέρα του, έφτασε σήμερα και το απίθανο ορόσημο των 400 εβδομάδων παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι ένας αριθμός που ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα τενίστρια έχει καταφέρει στο παρελθόν.

Ο Djokovic έχει εξασφαλισει επίσης και μια διαφορά που του επιτρέπει να μείνει με ασφάλεια στο Νο.1 έως το τέλος του Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει πως θα συμπηρώσει τουλάχιστον 409 εβδομάδες στο Νο.1, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Roger Federer σχεδόν στις 100 εβδομάδες (310)!

"Είναι ένα πολύ καλό επίτευγμα, οι 400 εβδομάδες στο Νο.1. Δεν το έχει κάνει κανείς στην ιστορία. Κάποιοι θα το σπάσουν, αλλά ελπίζω να αντέξει για πολύ καιρό", είπε ο Djokovic στην ATP.

Έχουν περάσει 12,5 σχεδόν χρόνια από την πρώτη άνοδο του Djokovic στο Νο.1, που ήταν μετά την κατάκτηση του Wimbledon του 2011, τον Ιούλιο εκείνης της σεζόν. Από τότε έχει 10 "θητείες" στο Νο.1, με μεγαλύτερη την 3η, που είχε διαρκέσει 122 εβδομάδες.

Αναλυτικά οι εβδομάδες του Djokovic στο Νο.1:

Περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1 (ATP & WTA):

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots