ATP
Mouratoglou: "Οι παίκτες που σπάνε ρακέτες δεν μετανιώνουν" (vid)

 
Mouratoglou: "Οι παίκτες που σπάνε ρακέτες δεν μετανιώνουν" (vid)
tn team Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 - 15:41

Μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για τους παίκτες που σπάνε συχνά ρακέτες σε αγώνες τους, μοιράστηκε ο Patrick Mouratoglou.

Σύμφωνα με τον πολύ έμπειρο προπονητή, οι παίκτες που συχνά χάνουν τον έλεγχο και ξεσπάνε σε μια ρακέτα μπορεί αργόρερα να λένε ότι μετάνιωσαν που το έκαναν, στην πραγματικότητα όμως εξυπηρέτησαν μ' αυτή την κίνηση τον σκοπό τους. Γι' αυτό και δεν το μετανιώνουν ειλικρινά και φυσικά συνεχίζουν να το κάνουν.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για παίκτες που ιδιοσυγκρασιακά τους βοηθάει να δημιουργούν αυτή την ένταση και να προκαλούν αποδοκιμασίες, ώστε να ανεβάσουν το επίπεδό τους και να φτάσουν στον απώτερο στόχο, που δεν είναι άλλος από τη νίκη.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

"Οι παίκτες λένε ότι έχουν μετανιώσει που έσπασαν μια ρακέτα, αλλά δεν το πιστεύω. Ένιωσαν πως έπρεπε να το κάνουν. Το να χτυπάς και να σπας με δύναμη μια ρακέτα βοηθάει να διώξεις το στρες ή μπορεί και να σημαίνει ότι χρειάζεται να δημιουργήσεις αυτόν τον θυμό και να παλέψεις κάτω απ' αυτή την πίεση. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο να σπας ρακέτες και θα ήθελαν να υπάρχει άλλος τρόπος, είναι όμως μεγάλοι μαχητές, θέλουν να κερδίσουν. Μ' αυτόν τον τρόπο κάνουν το κοινό να είναι εναντίον τους και υποσυνείδητα αυτό είναι που θέλουν, να είναι μισητοί. Έτσι καταφέρνουν να ανεβάσουν το επίπεδό τους. Παίκτες που θέλουν να κερδίζουν και μόνο να κερδίζουν κάνουν αυτό που νιώθουν ότι είναι σωστό, συνειδητά ή υποσυνείδητα."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por THE COACH (@patrickmouratoglou)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots