Rune: Σταμάτησε τη συνεργασία του με τον Mouratoglou

 
Rune: Σταμάτησε τη συνεργασία του με τον Mouratoglou
© Pete Staples/USTA
tn team Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:03

Μετά και τον πρόωρο αποκλεισμό του από το US Open, o Holger Rune τερμάτισε τη συνεργασία του με τον Patrick Mouratoglou.

Ο Rune συνεργάστηκε με τον Mouratoglou από το τέλος του 2022 και είχαν μαζί αρκετές επιτυχίες, όμως απ' ότι φαίνεται ο 20χρονος Δανός δεν είναι ευχαριστημένος με τα τελευταία του αποτελέσματα και θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές.

Το τέλος της συνεργασίας του με τον Mouratoglou, ανακοίνωσε η μητέρα του -που είναι και μάνατζερ του- στα media της Δανίας: "Ήταν συμφωνημένο να είναι μια προσωρινή συνεργασία, αλλά μετά την επιτυχία στο τέλος του 2022, συνεχίσαμε στην Αυστραλία."

Όλο αυτό το διάστημα ο Rune συνεργαζόταν περιστασιακά και με τον Lars Christensen, μιας και ο Mouratoglou δεν μπορούσε να είναι κοντά του σε όλα τα τουρνουά Ο Christensen ήταν μαζί του στο γρασίδι, αλλά στο χώμα τον συνόδευσε ο Mouratoglou, με τον οποίο πέτυχαν μαζί μια πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Roland Garros, αλλά και τους τελικούς στα Masters του Monte-Carlo και της Ρώμης.

"Ο Patrick ήταν μαζί μας και με τον Lapo Becherini (ο γυμναστής του Rune) στη χωμάτινη σεζόν και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Οπότε ήταν λογικό, ο Holger να θέλει να έχει την ίδια ομάδα και στην Αμερική."

Ενώ βρίσκεται ψηλότερα από ποτέ, στο Νο.4 του κόσμου, ο Rune αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του US Open (από τον Roberto Carballes Baena), κάνοντας το χειρότερο Grand Slam του για φέτος. Αυτή μάλιστα ήταν η 3η διαδοχική ήττα του, αφού έχασε στις πρεμιέρες του και στα δυο αμερικάνικα Masters πριν από το US Open, στο Τορόντο του Καναδά και στο Σινσινάτι.

"Απλά δεν δούλεψε. Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό για τον Holger να βρει την κατάλληλη ομάδα, μια ομάδα που μπορεί να έχει για πολύ καιρό. Αποφάσισε πως στην ομάδα αυτή δεν θα είναι ο Patrick", είπε ακόμα η Aneke Rune.

Ο 20χρονος πάντως θα συνεχίσει να έχει στο τιμ του τον Christensen αι μένει να δούμε αν θα ενισχύσει την ομάδα του με ακόμα έναν προπονητή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots