ATP
"Επιβίωσε" ο Medvedev - έξω ο Rune! (vid)

 
"Επιβίωσε" ο Medvedev - έξω ο Rune! (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 - 23:31

O Daniil Medvedev τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ανερχόμενο Σέρβο Hamad Medjedovic, αλλά πήρε τελικά τη νίκη στα 3 σετ, για να παραμείνει "ζωντανός" στην υπεράσπιση του τίτλου του στη Ρώμη. Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο Holger Rune.

Ο Medvedev χρειάστηκε μια μάχη 2 ωρών και 50 λεπτών, μέχρι τελικά να κάμψει την αντίσταση του Medjedovic με 7-6 (5), 2-6, 7-5.

Ο 20χρονος Σέρβος, Νο.102 στον κόσμο, έκανε δύσκολη τη ζωή του περσινού πρωταθλητή, που παρότι άνοιξε το ματς με ένα break και προηγήθηκε με 2-0 και αργότερα με 4-2, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ μέχρι να κλείσει το 1ο σετ.

Ισοφαρίστηκε σε 4-4 και παρότι απάντησε στο break για να προηγηθεί με 5-4, όταν σέρβιρε για το σετ υπέστη νέο break και ισοφαρίστηκε ξανά! Χρειάστηκε μάλιστα να σβήσει και ένα set point στο 5-6, 30-40, για να μείνει στο σετ και να το στείλει στο tie-break, όπου κατάφερε να επικρατήσει με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Medjedovic ήταν πολύ καλύτερος, "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Ρώσου, είχε 6 χαμένα break points για να κάνει κι άλλα break, ενώ ο ίδιος δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του!

Και στο 3ο σετ δυσκολεύτηκε πολύ ο Medvedev, που σπατάλησε εκ νέου προβάδισμα με break στο 4-1, για να ισοφαριστεί σε 4-4 και σε 5-5. Απάντησε με ένα love service game για το 6-5 ο Ρώσος, που πίεσε τον Σέρβο και κατάφερε να πάρει ένα "χρυσό" break στο 12ο game, ολοκληρώνοντας τη μαραθώνια αυτή πρόκριση.

O Medvedev, που εκτός από υπερασπιστής του τίτλου είναι πλέον και ο παίκτης με την καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη που συνεχίζει στο ταμπλό, θα παίξει στον 4ο γύρο αύριο με τον Tommy Paul, που νωρίτερα απέκλεισε τον Dominik Koepfer με 6-4, 6-3.

Σε αντίθεση με τον Medvedev, δεν μπόρεσε να αποφύγει τον πρόωρο αποκλεισμό ο Holger Rune, που βρήκε απέναντί του έναν πολύ καλό Sebastian Baez και υπέστη την ήττα με 2-6, 6-2, 6-3. Ο Αργεντινός θα παίξει στη φάση των "16" με τον Hubert Hurkacz, που απέκλεισε τον Tomas Martin Etcheverry με 7-6 (7), 6-2.

Τέλος, στους "16" προκρίθηκε και ο Nicolas Jarry, που απέκλεισε και τον τελευταίο Ιταλό που συνέχιζε στο ταμπλό, Stefano Napolitano, με 6-2, 4-6, 6-4. Ο Jarry θα παίξει με τον Alexandre Muller για μια θέση στα προημιτελικά, μετά και τη μεγάλη νίκη του Γάλλου επί του Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots