ATP
Mouratoglou: "O Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στο Top 10" (vid)

 
Mouratoglou: "O Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στο Top 10" (vid)
tn team Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 - 10:39

Ο Patrick Mouratoglou πιστεύει πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως και ο Grigor Dimitrov, θα επιστρέψουν στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς και πως το backhand με το ένα χέρι δεν θα εξαλειφθεί από το κορυφαίο επίπεδο.

Δεν αρέσκεται να μιλάει για τέλος εποχών ο Mouratoglou, που στο τελευταίο επεισόδιο του "Eye of the Coach", σχολίασε το γεγονός πως για πρώτη φορά στην ιστορία, δεν υπάρχει κανένας παίκτης στο Top 10 που να κάνει backhand με το ένα χέρι.

"Πιστεύω πως ο Grigor (Dimitrov) θα επιστρέψει στο Top 10, είναι πολύ κοντά. Επίσης και ο Στέφανος (Τσιτσιπάς), που είναι εκτός Top 10 για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια, θα επιστρέψει, είμαι σίγουρος γι' αυτό", είπε ο Γάλλος προπονητής, ο οποίος δεν αγνοεί πως υπάρχει ένα σημαντικό μήνυμα πίσω απ' αυτό το γεγονός.

"Είναι όμως ένα μήνυμα που πρέπει να ακούσουμε: ότι στο σημερινό τένις το να κάνεις backhand με το ένα χέρι στο κάνει πιο δύσκολο. Ήδη είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στο κορυφαίο επίπεδο και για κάποιον που κάνει backhand με το ένα χέρι γίνεται ακόμα δυσκολότερο."

Ο Mouratoglou εξήγησε πως θα βλέπουμε πιο σπάνια παίκτες με one-handed backhand να κερδίζουν μεγάλους τίτλους και να είναι στην κορυφή, όχι όμως και ποτέ, αφού τίποτα δεν είναι απόλυτο στο τένις και μπορεί να υπάρξει ποικιλία και διαφορετικότητα.

"Στο σημερινό παιχνίδι τα σερβίς είναι πολύ δυνατά και όλοι παίζουν πολύ γρήγορα και με βαθιά χτυπήματα από την baseline. Οπότε όταν είσαι στο πίσω πόδι δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσεις τον βηματισμό κάνοντας backhand με το ένα χέρι, είναι πολύ ευκολότερο με τα δυο χέρια. Πιστεύω ότι θα βλέπουμε λιγότερους παίκτες με one-handed backhand στο μέλλον, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και μεγάλοι πρωταθλητές με one-handed backhand."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots