ATP
Sinner: "Θέλω να είμαι καλύτερος κάθε εβδομάδα"

 
Sinner: "Θέλω να είμαι καλύτερος κάθε εβδομάδα"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 - 15:02

Ο Jannik Sinner είπε πως πρώτα κοιτάζει την προσωπική του βελτίωση και ύστερα τα αποτελέσματα, ενώ στάθηκε και στη σημασία του να ζεις στο παρόν, χωρίς να αφήνεις τις μεγάλες επιτυχίες να σε συνεπαίρνουν.

"Το καλό με το τένις είναι πως συνεχώς μπορείς να θέτεις νέους στόχους. Δεν έχει σημασία τι τίτλο θα κερδίσεις, η επόμενη εβδομάδα είναι μια νέα εβδομάδα και μια νέα ευκαιρία για να πετύχεις κάτι σπουδαίο. Ξέρω πως μπορώ να βελτιωθώ και αυτό μου δίνει κίνητρο να σπρώχνω τον εαυτό μου και να γίνομαι καλύτερος παίκτης κάθε εβδομάδα. Γι' αυτό δουλεύουμε. Δεν έχει τόση σημασία το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε τη δουλειά για να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στο 100% όλων των πτυχών", είπε ο Sinner στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους στο Indian Wells, στη συνέντευξη Τύπου πριν από το τουρνουά.

"Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν θα πετύχει τους στόχους που έχει, ειδικά όταν είσαι νέος και κάνεις όνειρα να γίνεις επαγγελματίας τενίστας. Ποτέ δεν σκέφτηκα πως θα γινόμουν τόσο καλός παίκτης, έρχομαι από μια οικογένεια αρκετά απλή και στο μέρος που μεγάλωσα ήταν πιο συνηθισμένο να ασχολούμαστε με χειμερινά σπορ. Πάντα η πρόθεσή μου ήταν να βελτιώνομαι και υπήρξαν στιγμές που κατάλαβα ότι μπορώ να πετύχω σπουδαία πράγματα, σίγουρα τώρα η προσέγγισή μου είναι διαφορετική", πρόσθεσε.

Ο Sinner κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του στο Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο και τις επόμενες ημέρες η ζωή του πήρε έναν φρενήρη ρυθμό. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατάφερε να το διαχειριστεί όλο αυτό άψογα και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη απόδειξη αυτού, από το ότι στο επόμενο τουρνουά που έπαιξε, το 500άρι του Ρότερνταμ, αναδείχθηκε ξανά πρωταθλητής!

"Δεν μου πήρε πολύ για να ανασυνταχθώ. Χρειάστηκε να κάνω κάποια πράγματα στη Ρώμη, αλλά όταν ήμουν εκεί συνέχισα να κάνω προπονήσεις στο γυμναστήριο. Πάντα πίστευα πως ζεις στη στιγμή. Ήταν κάτι φανταστικό και πολύ ξεχωριστό, όμως στο τέλος πρέπει να σηκωθείς ξανά το επόμενο πρωί και να επιστρέψεις στη δουλειά. Και αν χάσεις, θα ζήσεις πάλι τη στιγμή, μια αρνητική στιγμή, δεν θα ζήσεις όλη την καριέρα σου με αυτό (τον τίτλο στην Αυστραλία). Έχω ίσως μια διαφορετική σκοπιά για το πως να πανηγυρίζεις μεγάλες επιτυχίες. Προφανώς εκείνο το βράδυ γιορτάσαμε και περάσαμε πολύ καλά, αλλά μετά απ' αυτό όλοι πήγαν σπίτια τους και έτσι το αντιμετωπίζουμε λίγο πολύ όλο αυτό."

Ο Sinner θα κάνει την πρεμιέρα του στο Indian Wells από τον 2ο γύρο, αντιμετωπίζοντας τον Θανάση Κοκκινάκη την Παρασκευή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots