ATP
"Ζωντανός" στο Μαϊάμι ο Sinner (vids)

 
"Ζωντανός" στο Μαϊάμι ο Sinner (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 - 0:08

O Tallon Griekspoor έβαλε πολύ δύσκολα στον Jannik Sinner, που κατάφερε να φτάσει στην ανατροπη και να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου στο Μαϊάμι.

Μετά από 2,5 ώρες μάχης, ο Sinner πήρε τη δύσκολη νίκη επί του Griekspoor με 5-7, 7-5, 6-1 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Miami Open.

Ο 22χρονος Ιταλός, πρωταθλητής στο Australian Open, αντιμετώπισε πολύ μεγάλες δυσκολίες και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πρόωρο αποκλεισμό στα δυο πρώτα σετ του αγώνα.

O Griekspoor, ο οποίος έσβησε τα 2 break points στο 4ο game - τα μόνα που είχαμε έως τότε στο ματς, έκανε το πρώτο break στο 11ο game και πήρε ένα αποφασιστικό προβάδισμα με 6-5, το οποίο μετουσίωσε σε σετ, κρατώντας το σερβίς του για το 7-5.

Ακολούθησε ένα πολύ κλειστό 2ο σετ, στο οποίο ο Sinner μπορεί να μην απειλήθηκε άμεσα με ήττα, αλλά δεν πέρασε και εύκολα. Υπήρξε μάλιστα και μια ολιγόλεπτη διακοπή λόγω βροχής στο 3-3 που έκανε τα πράγματα αρκετά επικίνδυνα, αφού ένα καλό ξεκίνημα στην επανέναρξη θα αρκούσε στον Ολλανδό για να ολοκληρώσει την έκπληξη.

Ο Ιταλός πάντως ήταν πολύ σταθερός από τη γραμμή του σερβίς όποτε χρειάστηκε και δεν τον επηρέασε η διακοπή. Αντιθέτως, ο Griekspoor ήταν εκείνος που απειλήθηκε, αλλά έσωσε ένα set point στο 4-5, 30-40 και έκανε το 5-5. Ο Sinner τελικά κατάφερε να πετύχει το κρίσιμο break στο 12ο game, στην 3η του ευκαιρία στο σετ και 5η συνολικά στο ματς, με το οποίο πήρε το σετ με 7-5 και απέφυγε το tie-break, όπου βεβαίως τα πράγματα θα ήταν πολύ αμφίρροπα και επικίνδυνα.

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη ο Sinner άνοιξε με break το 3ο σετ, προηγήθηκε με 3-0 και έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε, για να κλείσει το σετ στα 7 games με νέο break και να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες και 23 λεπτά.

Αυτή ήταν η 18η νίκη του Sinner στη σεζόν, σε 19 αναμετρήσεις (18-1). Θυμίζουμε πως η μοναδική του ήττα ήταν στα ημιτελικά του Indian Wells την περασμένη εβδομάδα, από τον Carlos Alcaraz.

Στη φάση των "16" του Μαϊάμι ο Ιταλός θα αντιμετωπίσει τον Christopher O'Connell, που δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Martin Damm με 7-6 (5), 7-6 (5).

Είναι πολύ ανοιχτό το ταμπλό του Sinner, που, εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά με τον O'Connell, θα περιμένει στα προημιτελικά έναν εκ των Tomas Machac και Matteo Arnaldi.

O Machac, μετά τον Andrey Rublev κέρδισε σήμερα και τον Andy Murray με 5-7, 7-5, 7-6 (5) σε ένα σπουδαίο ματς, ενώ ο Matteo Arnaldi απέκλεισε τον Denis Shapovalov - που χθες είχε βγάλει εκτός τον Στέφανο Τσιτσιπά - με 6-3, 7-6 (7).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots