ATP
Nadal: "Δεν χρειάζεται να παίξουμε ξανά με τον Djokovic"

 
Nadal: "Δεν χρειάζεται να παίξουμε ξανά με τον Djokovic"
tennisnews team Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 - 11:46

O Rafael Nadal είπε πως έφτασε στη Σαουδική Αραβία με χαμηλές προσδοκίες, αφού δεν έχει παίξει επίσημο αγώνα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζει στο Six Kings Slam τον Novak Djokovic, αλλά και τη σχέση που έχει με τον Nole και με τον Roger Federer, τους δυο μεγαλύτερους αντιπάλους που είχε στην καριέρα του.

"Πάει πολύς καιρός που έπαιξα τένις, γι' αυτό και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ για να αγωνιστώ μαζί με φανταστικούς παίκτες και καλούς φίλους", είπε ο Nadal στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους πριν την εκκίνηση του Six Kings Slam.

"Δεν ξέρω τι θα γίνει, είναι σίγουρο πως όλα τα ματς θα είναι πολύ δυνατά, μιλάμε για τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Δεν έχω υψηλές προσδοκίες, μόνο θέλω να είμαι στο court, να είμαι μέρος του σόου και ο κόσμος να απολαύσει αυτό που θα του δώσουμε", πρόσθεσε ο 38χρονος Ισπανός, ο οποίος θα επιστρέψει στους αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ σε hardcourt θα δώσει το πρώτο του ματς μετά το φιλικό που έπαιξε με τον Carlos Alcaraz τον περασμένο Μάρτιο στο Λας Βέγκας.

Για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον Djokovic στη Ριάντ, είπε: "Έχουμε αναμετρηθεί πάρα πολλές φορές στις καριέρες μας, δεν χρειάζεται να παίξουμε κι άλλη φορά (γέλια). Για μένα πάντα θα είναι μια πρόκληση να παίζω με τον Novak, είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που είχα, ένας παίκτης που πάντα με ωθούσε στα όρια, πιστεύω πως αυτό ισχύει και για τους δυο μας, όπως ισχύει το ίδιο και για τον Roger Federer. Πάντα βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον να ανεβεί επίπεδο."

Για το άνοιγμα της Σαουδικής Αραβίας στο άθλημα, με τον ίδιο να διατηρεί και συνεργασία με τη χώρα ως πρεσβευτής του τένις, σχολίασε: "Συνηθίζαμε να ερχόμαστε εδώ κατά τη διάρκεια της off-season, είναι θετικό που τώρα μια ακόμα χώρα είναι ανοιχτή στο να διοργανώνει μεγάλα event μέσα στη σεζόν. Είναι καλά νέα για τη χώρα, αλλά και για εμάς, για να έχουμε νέες εμπειρίες και να ερχόμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε."

Για τη μεγάλη άνοδο των Alcaraz και Sinner: "Τα πηγαίνουν πραγματικά καλά και είναι ακόμα πολύ νέοι αλλά ήδη πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα. Τόσο ο Carlos όσο και ο Jannik, είναι πολύ ξεχωριστοί, σίγουρα θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον για να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τις καριέρες τους, μακάρι να μπορέσουν να μείνουν μακριά από τραυματισμούς και σίγουρα θα έχουν φανταστικές πορείες."

Για το αν έχουμε μια νέα εποχή με "Big 2": "Θα πρέπει να περιμένουμε, αλλά φέτος κέρδισαν όλα τα Grand Slams και τώρα είναι στις 2 πρώτες θέσεις της κατάταξης. Δημιουργούν τη δική τους ιστορία. Δεν είναι η ώρα τώρα να συγκρίνουμε ποια γενιά τα έχει πάει καλύτερα, η δική μας είναι στην ηλικία που σταματάει το τένις, όπως είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Κάθε γενιά δημιουργεί τα δικά της rivalry και τη δική της ιστορία, δεν υπάρχει λόγος να τη συγκρίνουμε με τις προηγούμενες. Όταν ολοκληρώσουν και εκείνοι τις καριέρες τους, θα έχουμε χρόνο για να συγκρίνουμε."

Για τη σχέση του με τους Federer και Djokovic: "Με τον Roger είχα μια πολύ ξεχωριστή σχέση, αλλά και με τον Novak έχω μια καλή σχέση. Είναι ο τρόπος που βιώνω τον αθλητισμό, πέρα από τους αγώνες υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα. Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να έχεις καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σου, με τον κόσμο που σε περιτριγυρίζει. Αυτό χωρίς αμφιβολία κάνει την όλη εμπειρία πολύ καλύτερη. Το τένις είναι ένα μοναχικό άθλημα και πιστεύω πως είναι σημαντικό να είσαι καλά σ' αυτόν τον τομέα."

O Nadal θα κάνει την πρεμιέρα του στο Six Kings Slam την Πέμπτη, αντιμετωπίζοντας για τα ημιτελικά τον νικητή της αναμέτρησης του Carlos Alcaraz με τον Holger Rune. Θα παίξει ξανά το Σάββατο, είτε στον τελικό, είτε στον αγώνα της 3ης θέσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots