ATP
Becker: "O Sinner και ο Alcaraz είναι σαν τους Djokovic και Federer - χρειαζόμαστε έναν Nadal"

 
Becker: "O Sinner και ο Alcaraz είναι σαν τους Djokovic και Federer - χρειαζόμαστε έναν Nadal"
tn team Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 - 14:25

Ο Boris Becker παρομοίασε τους Jannik Sinner και Carlos Alcaraz με τους Novak Djokovic και Roger Federer και έκανε τη δική του πρόβλεψη για τον τρίτο, που θα συμπληρώσει το νέο "Big 3".

"Τελευταία παρακολούθησα πολλούς αγώνες του Jannik, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Από το US Open και μετά, παίζει ξεκάθαρα το καλύτερό του τένις. Μου θυμίζει τον Nole. Το στυλ του είναι αρκετά κοντινό, ειδικά αν μιλήσουμε για συνέπεια. Ο Jannik ποτέ δεν πέφτει, πάντα παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο και βγάζει πολύ ποιοτικό τένις στο court. Έχει μεγάλη ταχύτητα στα χτυπήματά του και 'πνίγει' τους αντιπάλους του", είπε ο Becker, όπως δημοσίευσε η Gazzetta dello Sport.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στατιστικά του Sinner γι' αυτή τη σεζόν, είναι πως έχει χάσει μόνο 6 παιχνίδια. Και απ' αυτά, τα 3 ήταν από τον ίδιο αντίπαλο, τον Alcaraz: "Οι ήττες συνέβησαν επειδή ο Carlos είναι ικανός να παίξει ακόμα και με μεγαλύτερες ταχύτητες από τον Jannik, αλλά ο Carlos δεν έχει την ίδια συνέπεια. Όταν όμως ο Carlos παίζει στο καλύτερό του επίπεδο, αποδεικνύεται πως είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσει ο Jannik."

Έχοντας κερδίσει όλα τα Grand Slams φέτος, είναι ξεκάθαρο πως από τη νέα γενιά οι Sinner και Alcaraz φαίνεται πως θα κυριαρχήσουν. Πλέον αναζητείται ο τρίτος, για να σχηματιστεί το νέο "Big 3".

"Μπορούμε να πούμε πως ο Sinner και ο Alcaraz είναι ο Djokovic και ο Federer του μέλλοντος, αν και θα πρέπει να διατηρηθούν σ' αυτές τις διαστάσεις. Ο Roger και ο Nole έχουν γράψει ιστορία σ' αυτό το άθλημα, όπως και ο Rafa Nadal. Το στυλ του Alcaraz θυμίζει περισσότερο τον Ελβετό, οπότε μπορώ να τον συγκρίνω ευκολότερα με τον Federer, όπως και τον Ιταλό με τον Djokovic.

Τώρα χρειαζόμαστε έναν Nadal, για να συμπληρωθεί το νέο Big 3 και ίσως έναν ακόμα παίκτη για να έχουμε τους Fab 4. Για μένα, πιο κοντά σ' αυτό βρίσκεται ο Ben Shelton. Μπορεί να φαίνεται πιο έτοιμος ο Holger Rune, αλλά δεν βελτιώθηκε πολύ αυτή τη χρονιά. Παρακολουθώ πολύ καιρό τον Shelton και μου αρέσει η συμπεριφορά του. Είναι χαμογελαστός, προσφέρει θέαμα και το διασκεδάζει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots