"Ο Roger και ο Rafa είναι εγωιστές"

 
Rafael Nadal Roger Federer
Rafael Nadal Roger Federer © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 - 22:32

Ένας από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στα προκριματικά του Australian Open και αντιμετώπισαν προβλήματα με τις συνθήκες που επικρατούν στη Μελβούρνη, ο Brayden Schnur, χαρακτήρισε εγωιστές τους Roger Federer και Rafael Nadal, επειδή δεν σκοπεύουν να έρθουν σε ρήξη με τους διοργανωτές.

Οι ανεξέλεγκτες και καταστροφικές πυρκαγιές της Αυστραλίας, έχουν επηρεάσει τον αέρα και στις μεγαλουπόλεις, με τη Μελβούρνη να αντιμετωπίζει αισθητά προβλήματα με καπνό, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη του Australian Open.

Τα προκριματικά έχουν ήδη ξεκινήσει και πολλοί παίκτες δεν ήταν ευχαριστημένοι μ' αυτό. Η Dalila Jakupovic αναγκάστηκε να εγκαταλείψει έναν αγώνα στον οποίο κέρδιζε, γιατί δεν ένιωθε καλά, ο Bernard Tomic, η Eugenie Bouchard και η Mandy Minella, ήταν ανάμεσα στους αρκετούς παίκτες που έκαναν παράπονα στους διοργανωτές.

Σ' αυτούς προστέθηκε και ο Brayden Schnur, ο οποίος μίλησε μάλιστα για δυο θρύλους, τον Federer και τον Nadal, εξηγώντας πως μόνο αν μιλήσουν τέτοιου μεγέθους παίκτες μπορούν να αλλάξουν κάτι, αλλά εκτίμησε ότι δεν θα το κάνουν, χαρακτηρίζοντάς τους "εγωιστές".

"Πρέπει να το κάνουν οι κορυφαίοι παίκτες. Ο Roger και ο Rafa είναι λιγάκι εγωιστές και σκέφτονται τους εαυτούς τους και τις καριέρες τους. Και οι δυο είναι κοντά στο να κλείσουν τις καριέρες τους και και σκέφτονται την κληρονομιά που θα αφήσουν και όχι να κάνουν το καλύτερο για το άθλημα. Αυτοί είναι οι παίκτες που θα έρπεπε να παρέμβουν", δήλωσε ο 24χρονος Καναδός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.103 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Νιώθεις τον λαιμό σου να είναι πολύ στεγνός και αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Οι παίκτες που έχουν άσθμα έχουν ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα σ' αυτές τις συνθήκες", κατέληξε.

Την Τρίτη υπήρξαν αρκετές διακοπές στις αναμετρήσεις, αλλά τελικά ολοκληρώθηκαν 64 αγώνες, όπως προβλεπόταν. Την Τετάρτη η ποιότητα του αέρα ήταν ακόμα χειρότερη, με αποτέλεσμα οι αγώνες να καθυστερήσουν να ξεκινήσουν για 2 ώρες. Τελικά, ελάχιστοι ολοκληρώθηκαν και οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στο πρόγραμμα της Πέμπτης, δημιουργώντας μια επιπλέον πίεση στους διοργανωτές.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots