8άδα για Kenin και Jabeur (vids)

 
Ons Jabeur
Ons Jabeur
tennisnews team Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 - 8:24

H Sofia Kenin έβαλε τέλος στην παραμυθένια πορεία της Coco Gauff στο φετινό Australian Open και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Ons Jabeur, που έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Αράβισσα παίκτρια που πέρασε στην προημιτελική φάση Grand Slam διοργάνωσης.

H Jabeur έκανε ακόμα μια νίκη που θα θυμάται για πολύ καιρό στην Αυστραλία, καθώς στην πρώτη της παρουσία σε 4ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης, επιβλήθηκε της Qiang Wang με 7-6 (4), 6-1 και έγινε η πρώτη Αράβισσα παίκτρια που προκρίθηκε σε προημιτελικό major διοργάνωσης.

Η 25χρονη Τυνήσια, είχε 29 winners και 31 αβίαστα λάθη στο σημερινό παιχνίδι. Ανέτρεψε το 1-4 στο 1ο σετ και έσβησε set point στο 10ο game, όταν σέρβιρε για την παραμονή της σ' αυτό (4-5, 30-40). Τελικά έστειλε αυτό το σετ στο tie-break, εκεί επιβλήθηκε με 7-4 και άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη της, αφού στο 2ο σετ ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλή της και προηγήθηκε με 5-0.

Έχοντας αποκλείσει μέχρι τώρα τις Johanna Konta, Caroline Garcia, Caroline Wozniacki και Wang, η Jabeur προκρίθηκε στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας της, όπου θα αντιμετωπίσει την ταλαντούχα Sofia Kenin.

Η 21χρονη Αμερικανίδα επίσης θα βρεθεί στον πρώτο της major προημιτελικό, μετά και τη νίκη της επί της 15χρονης Coco Gauff με 6-7 (5), 6-3, 6-0.

Η Gauff, το κορίτσι φαινόμενο του παγκοσμίου τένις, επιχείρησε να κάνει άλλο ένα "θαύμα" σήμερα στη Melbourne Arena και επέστρεψε από το 2-4 στο 1ο σετ, για να το κατακτήσει στο tie-break.

Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο, η υπεροχή της Kenin γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρη. Η 21χρονη κέρδισε τα 11 από τα 13 τελευταία games του παιχνιδιού, έχοντας στα δυο τελευταία σετ 15 winners και μόλις 9 αβίαστα λάθη, για να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες και 9 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots