WTA
2ος τίτλος για την Gauff στην Πάρμα (vid)

 
Cori Gauff
Cori Gauff © Marta Magni / MEF tennis
tn team Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 - 20:48

Τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της κατέκτησε στα 17 της χρόνια η Coco Gauff, η οποία πραγματοποίησε μια σπουδαία εβδομάδα στην Πάρμα της Ιταλίας.

Μόνο ένα σετ έχασε ολόκληρη την εβδομάδα στην Πάρμα η Coco Gauff, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια σήμερα στο 250άρι της Ιταλίας, κερδίζοντας στον τελικό του Emilia-Romagna Open την Qiang Wang με 6-1, 6-3.

H Gauff ξεκίνησε την εβδομάδα της κερδίζοντας πολύ δύσκολα την Kaia Kanepi με 7-6 (6), 7-6 (7), σε έναν αγώνα που έχανε με 3-5 στο 1ο σετ και χρειάστηκε να σώσει 2 set points στο 2ο. Στη συνέχεια επιβλήθηκε της Camila Giorgi με 6-2, 6-3 και της Amanda Anisimova με 6-3, 6-3, για να κερδίσει στα τρια σετ την Katerina Siniakova, με 7-5, 1-6, 6-2.

Στον σημερινό τελικό είχε ακόμα ένα παιχνίδι κυριαρχίας, στο οποίο κέρδισε πολύ εύκολα το 1ο σετ και από το 1-2 στο 2ο σετ κατάφερε να κερδίσει τα 5 από τα 6 τελευταία games του τουρνουά, για να φτάσει στη νίκη σε 76 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος καριέρας για την 17χρονη Αμερικανίδα, που έχει αγωνιστεί σε ακόμα έναν τελικό, το 2019 στo indoor τουρνουά του Linz στην Αυστρία, και τον είχε κερδίσει και αυτόν.

Αυτός ο τίτλος ήρθε μια εβδομάδα μετά την πολύ καλή πορεία της έως τα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης, που την έφερε στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά. Με την κατάκτηση του τίτλου στην Πάρμα, αναμένεται να κερδίσει 5 ακόμα θέσεις και να πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 25.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots