Στο δρόμο της Osaka η Gauff (vid)

 
Cori Gauff (vid)
Cori Gauff (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 7:47

Η Coco Gauff ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 σετ, αλλά και το 0-3 στο 3ο σετ, για να κερδίσει την Sorana Cirstea και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Australian Open, όπου θα συναντήσει την περσινή πρωταθλήτρια, Naomi Osaka.

Ακόμα μια πολύ σημαντική επιτυχία πρόσθεσε στο πλούσιο ενεργητικό της η Coco Gauff, η οποία κέρδισε τη Sorana Cirstea με 4-6, 6-3, 7-5 και πήρε την πρόκριση για τις "32" καλύτερες του Australian Open.

Αυτή είναι η πρώτη παρουσία της Gauff σε κυρίως ταμπλό στο Australian Open, ενώ για 3ο διαδοχικό Grand Slam προκρίνεται στις "32" καλύτερες. Είχε φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο στο Wimbledon το 2019 και μέχρι τον 3ο γύρο στο US Open. Επίσης, έφτασε τις 7 νίκες σε 9 αναμετρήσεις που έχει δώσει σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργανώσεων. 

Καθόλου εύκολη δεν ήταν η σημερινή αποστολή της 15χρονης Αμερικανίδας, που έχασε την ευκαιρία να κάνει πρώτη break στο 6ο game και στο αμέσως επόμενο game έκανε break η Cirstea, για να προηγηθεί με 4-3. Η Ρουμάνα κράτησε τα δυο επόμενα service game της και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Gauff έκανε καλύτερο ξεκίνημα, προηγήθηκε με 3-0 και δεν απειλήθηκε σε κανένα service game της, με αποτέλεσμα να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας ως το τέλος του σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-3.

Στο 3ο σετ ωστόσο η Cirstea έκανε δυνατότερο ξεκίνημα και κέρδισε τα 3 πρώτα games για να προηγηθεί με 3-0. Η Gauff δεν το έβαλε κάτω, "έσπασε" το σερβίς της Ρουμάνας στο 5ο game (2-3) και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3.

Προς το τέλος του σετ η πίεση ήταν μεγάλη και η Gauff ήταν δυο πόντους μακριά από τον αποκλεισμό, όταν σέρβιρε για την παραμονή της στο τουρνουά, στο 4-5, 15-30. Βγήκε από τη δύσκολη θέση κερδίζοντας τους 3 επόμενους πόντους, ενώ στο 11ο game έκανε και το αποφασιστικό break, που την έβαλε για πρώτη φορά σ' αυτό το σετ σε θέση οδηγού. Ανταποκρίθηκε άψογα στην πίεση και όταν χρειάστηκε να σερβίρει για την πρόκριση η 15χρονη, που έκανε ένα πολύ καλό game και "σφράγισε" την κατάκτηση του σετ με 7-5 και τη νίκη της, έπειτα από 2 ώρες και 6 λεπτά μάχης στη Melbourne Arena. 

Η Gauff, η οποία βρίσκεται ήδη πολύ ψηλά - στο Νο.66 της παγκόσμιας κατάταξης - και αναμένεται να σκαρφαλώσει ακόμα ψηλότερα και στο Top 60 την επόμενη Δευτέρα, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τη μεγάλη πρόκληση της Naomi Osaka, No.3 στην παγκόσμια κατάταξη και περσινή πρωταθλήτρια στο Australian Open. Είχε μια πρώτη εμπειρία αντιμετωπίζοντας την Osaka και στο US Open, όπου κατάφερε να της πάρει μόνο 3 games τότε - και πάλι σε αγώνα για τον 3ο γύρο (3-6, 0-6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots