Επέστρεψε στους μεγάλους προημιτελικούς η Muguruza (vid)

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza
tennisnews team Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 8:51

Για πρώτη φορά μετά από 1,5 χρόνο, η Garbine Muguruza προκρίθηκε σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, μετά και τη νέα μεγάλη νίκη της επί της Kiki Bertens.

Η Muguruza έδωσε συνέχεια στις εκπληκτικές εμφανίσεις της στη Μελβούρνη και σήμερα κέρδισε στη Rod Laver Arena την Bertens με 6-3, 6-3, για να εξασφαλίσει σε 68 μόλις λεπτά την είσοδό της στην τελική 8άδα του Australian Open.

Θα είναι ο 2ος προημιτελικός για την 26χρονη Ισπανίδα στη Μελβούρνη, μετά από το 2017, ενώ γενικά θα επιστρέψει στα προημιτελικά ενός Grand Slam μετά από το καλοκαίρι του 2018, όταν ήταν ημιφιναλίστ στο Roland Garros.

Είναι γεγονός πως κάνει το καλύτερό της τουρνουά εδώ και αρκετό καιρό η Muguruza, η οποία είχε πολύ δύσκολα εμπόδια για να ξεπεράσει, αλλά μέχρι στιγμής τρέχει ένα απίστευτο σερί. Θυμίζουμε πως προχθές είχε κερδίσει με πολύ εντυπωσιακό τρόπο και την Elina Svitolina, σε ένα ματς που έχασε 3 games (6-1, 6-2).

Σήμερα η κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων πέτυχε 19 winners και έκανε 18 αβίαστα λάθη. Ανέκαμψε γρήγορα από το break που δέχτηκε στο πρώτο game και ισοφάρισε σε 1-1, για να κάνει και δεύτερο break στο 6ο game και να "ξεφύγει" με 4-2.

Στο 2ο σετ "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Ολλανδέζας τενίστριας, Νο.9 στο ταμπλό. Αρχικά προηγήθηκε με 1-0, αλλά με break back η Bertens ισοφάρισε σε 1-1. Η Muguruza στη συνέχεια έκανε break στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3), ενώ το δικό της σερβίς δεν απειλήθηκε ξανά μετά το break της Bertens, για να φτάσει με άνεση σε αυτή την επικράτηση.

Στα προημιτελικά του Australian Open η Muguruza θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του τελευταίου αγώνα του 4ου γύρου, ανάμεσα στην Angelique Kerber και στην Anastasia Pavlyuchenkova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots