WTA
Χρειάστηκε wild card για να μπει στην Ντόχα η Rybakina!

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 - 14:31

Ήταν πρωταθλήτρια στο Wimbledon, φιναλίστ στο Australian Open και προσφάτως μπήκε και στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης η Elena Rybakina, που παρόλα αυτά προετοιμαζόταν να παίξει προκριματικά στο 500άρι της Ντόχας, με τους διοργανωτές να της δίνουν τελικά τη wild card.

Το ταμπλό της Ντόχας είναι τόσο δυνατό, που ενώ δήλωσε συμμετοχή, δεν κατάφερε να μπει στο κυρίως ταμπλό ούτε η Elena Rybakina!

Η 23χρονη Καζάκα, έπαιξε πρόσφατα στον τελικό του Australian Open, ενώ το περασμένο καλοκαίρι ήταν η πρωταθλήτρια του Wimbledon. Βέβαια, η περίπτωσή της είναι πολύ ιδιαίτερη, αφού μπήκε στο Top 10 την περασμένη εβδομάδα, ενώ στο Wimbledon δεν κέρδισε βαθμούς, εξαιτίας της κύρωσης της WTA στο τουρνουά, για την απόφασή του να αποκλείσει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές.

Συνεπώς, ενώ θα ήταν Top 15 ήδη από μήνες και Top 5 παίκτρια σήμερα, αν είχε τους βαθμούς του Wimbledon, η Rybakina μπήκε τελικά στο Top 10 μετά την Αυστραλία και όταν δήλωνε συμμετοχή στην Ντόχα, το έκανε από το Νο.25 της κατάταξης.

Γι' αυτό και έμεινε εκτός κυρίως ταμπλό, όπου θα βρίσκονται 8 παίκτριες από το σημερινό Top 10 και η τελευταία είσοδος ήταν της Martina Trevisan, από το Νο.21.

Η Rybakina προετοιμαζόταν αυτές τις μέρες να διεκδικήσει ένα εισιτήριο μέσα από τα προκριματικά, τελικά όμως επιβεβαιώθηκε σήμερα η wild card από τους διοργανωτές, την οποία σίγουρα άξιζε.

Και δεν ήταν η μόνη, αφού μέσω wild cards μπαίνουν στην κλήρωση του Σαββάτου και οι Victoria Azarenka, Barbora Krejcikova και Garbine Muguruza, παίκτριες που επίσης είχαν δηλώσει συμμετοχή, αλλά θα έπρεπε να διεκδικήσουν την είσοδο στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά.

Οι παίκτριες που αναμένεται να αγωνιστούν στην Ντόχα (με εξαίρεση την Aryna Sabalenka που απέσυρε τη συμμετοχή της): 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots