4άδα στο Παρίσι και Top 10 η Paolini! (vid)

 
4άδα στο Παρίσι και Top 10 η Paolini! (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 - 17:26

Το όνειρο συνεχίζεται για την Jasmine Paolini, που κέρδισε και την Elena Rybakina, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Grand Slam ημιτελικό και εξασφάλισε και την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τις καλύτερες μέρες του βιώνει το ιταλικό τένις, που εκτός από τη μεγάλη εκπροσώπηση στους άνδρες και το γεγονός πως ο Jannik Sinner θα είναι το νέο Νο.1 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα, θα υπάρξει και Ιταλίδα παίκτρια στο Top 10 της WTA!

Ο λόγος για την Jasmine Paolini, που κέρδισε το μεγάλο ντέρμπι με την Elena Rybakina με 6-2, 4-6, 6-4, για να μπει στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας της.

Η Paolini, που για πρώτη φορά έπαιξε σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης σήμερα, ξεκίνησε ιδανικά το ματς και έχασε μόλις 2 games στο 1ο σετ.

H Rybakina, παρότι όχι στην καλύτερή της μέρα, πάλεψε και κατάφερε να στείλει το ματς σε 3ο σετ, ενώ ήταν πίσω 2 φορές με break στο 2ο σετ, στο 1-2 και στο 3-4. Κέρδισε 3 games στη σειρά, τα 2 από αυτά με break, για να πάρει το σετ με 6-4 και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Η Paolini δεν έχασε την ψυχραιμία της και η μάχη κορυφώθηκε στο 3ο σετ, στο οποίο οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι ως το τέλος. Στην αρχή αντάλλαξαν από 2 break για το 2-2 και αργότερα κρατούσαν τα σερβίς τους, για να φτάσουμε στο 4-4.

Τελικά, η Paolini ήταν η παίκτρια που κέρδισε πρώτη 2 διαδοχικά games και το έκανε σ' αυτό το πολύ καθοριστικό σημείο, για να κλείσει το σετ με 6-4 και να πανηγυρίσει τη σπουδαιότερη πρόκριση στην καριέρα της.

Η βελτίωση της Paolini μέσα στα χρόνια είναι σταθερή, αλλά και εντυπωσιακή, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία προς την κορυφή. Τη Δευτέρα θα βρεθεί για 1η φορά στο Νο.10 του κόσμου και αύριο θα δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας της, για τα ημιτελικά του Roland Garros, ενάντια σε μια εκ των Aryna Sabalenka και Mirra Andreeva.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots