Στην Pavlyuchenkova το τελευταίο εισιτήριo! (vid)

 
Anastasia Pavlyuchenkova
Anastasia Pavlyuchenkova
tennisnews team Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 12:44

H Anastasia Pavlyuchenkova επέστρεψε από σετ πίσω, κέρδισε την Angelique Kerber και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open, για 3η φορά στα 4 τελευταία χρόνια.

Η καλή παράδοση της Anastasia Pavlyuchenkova στο Australian Open συνεχίζεται, με την 28χρονη Ρωσίδα να κάνει την ανατροπή εις βάρος της Angelique Kerber, της οποίας επικράτησε με 6-7 (5), 7-6 (4), 6-2

Πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την προημιτελική φάση του τουρνουά η Pavlyuchenkova, η οποία θα βρεθεί στις "8" καλύτερες της Μελβούρνης για 3η φορά στην τελευταία τετραετία. Συνολικά θα είναι η 5η φορά που θα είναι στα προημιτελικά ενός Grand Slam η Ρωσίδα, η οποία δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει ποτέ αυτό το "φράγμα", για να μπει σε έναν major ημιτελικό.

Σε μια εντυπωσιακή απόδοση επιθετικά, η Pavlyuchenkova σταμάτησε στους 71 winners σήμερα, κάνοντας μόλις 36 winners. Η Kerber έκανε επίσης καλό παιχνίδι, με 35 winners και 29 αβίαστα λάθη, αλλά η τύχη του δε βρισκόταν στη δική της ρακέτα, καθώς αναγκαζόταν να έχει παθητικό ρόλο στους περισσότερους πόντους.

Στο 1ο σετ η Γερμανίδα κατάφερε να επιστρέψει από το 2-5, όπου έχανε με double break, για να κερδίσει 4 games στη σειρά και να περάσει μπροστά με 6-5. Το σετ οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί η Kerber έκανε άλλη μια ανατροπή, καθώς από το 0-3 και το 2-4 το κατέκτησε με 7-5 και μπήκε σε θέση οδηγού στο ματς.

Στο 2ο σετ καμιά από τις δυο παίκτριες δεν μπορούσε να φτάσει στο break. Η Pavlyuchenkova φαινόταν να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και δεν επέτρεψε στην Kerber να φτάσει σε break point, ενώ η ίδια είχε 3 ευκαιρίες - που ήταν και set point - δυο στο 10ο game (4-5) και άλλες δυο στο 12ο game (5-6). H Kerber άντεξε ξανά μέχρι το tie-break, αυτή τη φορά όμως η Pavlyuchenkova προηγήθηκε με 5-2 και δεν έχασε το πάνω χέρι, για να κλείσει το σετ στο 5ο της set point (2ο στο tie-break), με 7-4 στο tie-break.

Διαφορετική ιστορία ήταν το 3ο σετ, όπου η Pavlyuchenkova είχε τις σωματικές δυνάμεις και το momentum. Προηγήθηκε με 4-0 η Ρωσίδα και παρά την προσωρινή αντίδραση και τη μείωσε σε 4-2 από την Kerber, έκανε κι άλλο break για να κλείσει το ματς στο 6-2, έπειτα από 2 ώρες και 37 λεπτά.

Στα προημιτελικά του αυστραλιανού Grand Slam, η Pavlyuchenkova θα αντιμετωπίσει την Garbine Muguruza, που πραγματοποιεί ένα τρομερό τουρνουά και νωρίτερα σήμερα απέκλεισε την Kiki Bertens με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots