1η φορά στα προημιτελικά ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev
tennisnews team Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 12:53

O Alexander Zverev συνεχίζει να παίζει καλό τένις στη Μελβούρνη και "έσπασε" το αήττητο σερί του Andrey Rublev με μια επιβλητική νίκη. Θα βρεθεί για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Australian Open o Γερμανός.

Μόλις 97 λεπτά χρειάστηκε ο Alexander Zverev, για να "εξουδετερώσει" τον Andrey Rublev με 6-4, 6-4, 6-4 και να πάρει με εμφατικό τρόπο ένα εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Australian Open.

Για πρώτη φορά θα βρεθεί ο "Sascha" στα προημιτελικά της Μελβούρνης, ενώ αυτό είναι το 2ο Grand Slam γενικά στο οποίο μπαίνει στην τελική 8άδα, μετά από το Roland Garros (2018, 2019).

Πλέον έχει μπροστά ένα νέο προσωπικό όριο για να ξεπεράσει, καθώς αν πετύχει άλλη μια νίκη θα προκριθεί για πρώτη φορά σε Grand Slam ημιτελικό. Την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον Stan Wawrinka.

Ο Zverev σέρβιρε 11 άσους σήμερα, ενώ σημείωσε συνολικά 34 winners και έκανε 23 αβίαστα λάθη. Ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού από τον Rublev, που είχε 17 winners και υπέπεσε σε 24 αβίαστα λάθη.

Δεν ήρθε αντιμέτωπος ούτε μια φορά με break point o 22χρονος Γερμανός, ο οποίος "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του νεαρού Ρώσου, στο 7ο game του 1ου σετ (4-3), στο 1ο game του 2ου σετ (1-0) και στο 9ο game του 3ου σετ (5-4). 

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Rublev στο 2020, μετά από 12 αναμετρήσεις. Επίσης ήταν η πρώτη ήττα του μετά από 15 διαδοχικές νίκες που είχε στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots