Μεγάλη Muguruza - πιο κοντά στο τρόπαιο (vid)

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza
tennisnews team Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 - 10:08

Ακόμα ένα εξαιρετικό ματς πραγματοποίησε η Garbine Muguruza, που πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην επιστροφή της στους Grand Slam τίτλους!

Μετά από μια πολύ δύσκολη σεζόν, η Garbine Muguruza έχει βρει ξανά τον καλύτερό της εαυτό και διανύει αυτές τις ημέρες την καλύτερη πορεία της στο Australian Open.

Πραγματοποιώντας ακόμα ένα φανταστικό ματς, η 26χρονη Ισπανίδα επικράτησε της Anastasia Pavlyuchenkova με 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό στη Μελβούρνη.

Δυο φορές έμεινε πίσω με break στο 1ο σετ η Muguruza, στο 1-2 και στο 3-4, αλλά είχε και τις δυο άμεση απάντηση, για να ισοφαρίσει σε 2-2 και σε 4-4 αντίστοιχα. Στο 12ο game έκανε και 3ο break στο σερβίς της Ρωσίδας, για να το κατακτήσει με 7-5.

Και στο 2ο σετ η Pavlyuchenkova έκανε πρώτη break, στο εναρκτήριο game, αλλά η Muguruza ανταποκρίθηκε και πάλι άμεσα. Κέρδισε τα δυο επόμενα games η Ισπανίδα, η οποία έκανε κι άλλο break στο 6ο game, για να "ξεφύγει" με 4-2.

Έκτοτε δεν απειλήθηκε καθόλου η Muguruza, η οποία κέρδισε εύκολα τα δυο τελευταία service games της στον προημιτελικό και ολοκλήρωσε την αποστολή της σε 1 ώρα και 33 λεπτά.

Για 5η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης η Muguruza, η οποία ήταν πρωταθλήτρια στο Roland Garros το 2016 και στο Wimbledon το 2017. Είχε αγωνιστεί επίσης στον τελικό του Wimbledon το 2015 και στα ημιτελικά του Roland Garros το 2018.

Με τη σημερινή της νίκη εξασφάλισε την επιστροφή της στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς θα κερδίσει 12 θέσεις την ερχόμενη Δευτέρα (τουλάχιστον) και σήμερα βρίσκεται στο Νο.32 του κόσμου. Αν φτάσει στον τελικό θα ανεβεί στην 16η θέση και αν κατακτήσει το τρόπαιο στη 12η.

Στα ημιτελικά της Πέμπτης, θα αντιμετωπίσει τη Simona Halep, που νωρίτερα είχε μετατρέψει σε παράσταση για ένα ρόλο την αναμέτρησή της με την Anett Kontaveit, συντρίβοντας την Εσθονή με 6-1, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots