Στον τελικό Muguruza και Kenin (vids)

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza
tennisnews team Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 - 11:01

H Garbine Muguruza και η Sofia Kenin θα αναμετρηθούν στον μεγάλο τελικό του Australian Open! Δείτε τα highlights των δυο ημιτελικών. 

Σε μια νέα σπουδαία παράσταση, η Garbine Muguruza επικράτησε της Simona Halep με 7-6 (8), 7-5 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Australian Open.

Θα είναι ο πρώτος τελικός για την 26χορνη Ισπανίδα από τον περσινό Απρίλιο και ο σημαντικότερος από τον Ιούλιο του 2017, όταν ήταν πρωταθλήτρια στο Wimbledon.

Η Muguruza έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 10 άσους και 39 winners, έχοντας σχεδόν τους διπλάσιους από τη Halep (20). Επίσης η Ισπανίδα κατάφερε να σβήσει τα 10 από τα 13 break point που αντιμετώπισε.

10 break point έσβησε και η Halep (10/14), που ήταν πάρα πολύ κοντά στην Muguruza, αλλά στα κρίσιμα σημεία δεν είχε το κάτι παραπάνω, σε αντίθεση με την Ισπανίδα, που έσβησε διπλό set point στο σερβίς της στο 12ο game, για να στείλει το 1ο σετ στο tie-break.

Εκεί έσβησε 2 ακόμα set point, για να κατακτήσει το tie-break με 10-8. Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό και η Muguruza επέστρεψε από μειονεκτική θέση ξανά, καθώς ήταν πίσω με 3-5. Κατάφερε ωστόσο να κερδίσει τα 4 επόμενα games και να βάλει τέλος στο ματς μετά από 2 ώρες και 5 λεπτά.

Για 4η φορά θα παίξει σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης η Muguruza, η οποία ήταν πρωταθλήτρια στο Roland Garros του 2016, στο Wimbledon του 2017 και φιναλίστ στο Wimbledon του 2015.

Και ο άλλος ημιτελικός ήταν πολύ κλειστός και είχε μια μικρή έκπληξη, καθώς η Sofia Kenin έβαλε τέλος στα όνειρα των Αυστραλών για τίτλο της Ashleigh Barty, κερδίζοντας το Νο.1 του κόσμου με 7-6 (6), 7-5.

Πρόκειται βεβαίως για τη σπουδαιότερη νίκη στην καριέρα της 21χρονης Αμερικανίδας, που δεν είχε παίξει σε κανέναν μεγάλο προημιτελικό πριν ταξιδέψει στη Μελβούρνη και κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο της προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό σε Grand Slam διοργάνωση!

Κάποιες κρίσιμες στιγμές έκαναν τη διαφορά στο παιχνίδι, με την Kenin να σβήνει τα μοναδικά, 3 break point του 1ου σετ, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Αργότερα κατάφερε να σβήσει και διπλό set point στο tie-break και να επιστρέψει από το 4-6, για να το κερδίσει με 8-6.

Στο 2ο σετ η νεαρή Αμερικανίδα υπέστη break στο 3ο game (1-2) και βρέθηκε πίσω μέχρι και με 3-5. Όπως και η Muguruza όμως, κέρδισε τα 4 επόμενα games, σβήνοντας μάλιστα και νέο διπλό set point της Αυστραλής στο 10ο game (4-5, 15-40), για να κερδίσει το 2ο σετ με 7-5 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots