H νέα "Βασίλισσα" της Μελβούρνης! (vids)

 
Sofia Kenin
Sofia Kenin
tennisnews team Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 - 12:45

Επιστρέφοντας από σετ πίσω και κάνοντας έναν σπουδαίο τελικό, η Sofia Kenin υπέταξε την Garbine Muguruza και έγινε η νέα πρωταθλήτρια του Australian Open! Αυτός είναι ο πρώτος Grand Slam τίτλος για την 21χρονη Αμερικανίδα. 

Μέχρι πριν μια εβδομάδα, η Sofia Kenin δεν είχε αγωνιστεί σε κανέναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, ενώ μέχρι σήμερα, οι σημαντικότεροι τελικοί που έιχε λάβει μέρος ήταν για την κατηγορία International της WTA.

Όλα αυτά δεν την εμπόδισαν να τα βάλει με την πολύ πιο έμπειρη σε τέτοιους αγώνες Garbine Muguruza, να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να κερδίσει την Ισπανίδα στον μεγάλο τελικό του Australian Open, με 4-6, 6-2, 6-2.

Τα highlights του τελικού:

Η Kenin τελείωσε το παιχνίδι με 28 winners και 23 αβίαστα λάθη, ενώ η Muguruza, την οποία την κατέβαλλε η νευρικότητα στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, σταμάτησε στα 45 αβίαστα λάθη, έχοντας και 32 winners.

Πολύ εντυπωσιακή ήταν η νεαρή Αμερικανίδα στα δυο τελευταία σετ του τουρνουά, καθώς είχε 19 winners και μόλις 8 αβίαστα λάθη, δείχνοντας τεράστια θέληση και ωριμότητα για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε και να μη χάσει αυτόν τον τελικό.

H Muguruza έκανε νωρίς το πρώτο break του τελικού και βρέθηκε μπροστά με 3-1 και με 4-2 στο 1ο σετ. Έχασε τριπλό break point για το double break στο 2-4, 0-40 και η Kenin, αφού έσβησε συνολικά 4 break point, κατάφερε να μειώσει σε 3-4 και λίγο μετά να κάνει και το break back, για να ισοφαρίσει σε 4-4! Αυτό δεν εμπόδισε τη Muguruza από το να κατακτήσει το 1ο σετ, με την Ισπανίδα να ανακτά αμέσως το πάνω χέρι με break για το 5-4 και λίγο μετά να σερβίρει επιτυχώς για το 6-4.

Η Kenin ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, κυριαρχώντας απόλυτα στο 2ο σετ. Έκανε break για το 3-1 η νεαρή Αμερικανίδα, η οποία δεν κινδύνεψε ούτε μια στιγμή στο σερβίς σ' αυτό το σετ και με νέο break στο 8ο game "σφράγισε" την κατάκτηση του 2ου σετ, με 6-2.

Το 3ο σετ έδειχνε πιο αμφίρροπο, αλλά μια στιγμή τα άλλαξε όλα. Η Muguruza είχε τριπλή ευκαιρία για να κάνει πρώτη το break στο 5ο game (2-2, 0-40), αλλά η Kenin, παίζοντας με πολύ ρίσκο, κατάφερε με θαρραλέο τρόπο να σβήσει τα break point και με 5 διαδοχικούς πόντους να προηγηθεί με 3-2.

Έδειχνε να έχει βγει εκτός ρυθμού μετά απ' αυτό το game η Muguruza, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Kenin, η οποία διατήρησε το πολύ υψηλό επίπεδό της από το 2ο σετ. Η 21χρονη Αμερικανίδα έκανε break για το 4-2, κράτησε το σερβίς της για το 5-2 και με νέο break, σε ένα game που η Muguruza έκανε τρια διπλά λάθη (!), "κλείδωσε" την τεράστια αυτή νίκη για το 6-2.

Η Muguruza, πρωταθλήτρια στο Roland Garros το 2016 και στο Wimbledon το 2017, αγωνίστηκε για 4η φορά σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης σήμερα, πρώτη στη Μελβούρνη, όπου μέχρι αυτή την εβδομάδα δεν είχε συμμετοχή ούτε στα ημιτελικά.

Η 26χρονη Ισπανίδα είχε μια δύσκολη σεζόν το 2019, αλλά κατάφερε να ανακάμψει και να κάνει ένα απίθανο ξεκίνημα στο 2020. Ούσα unseeded στο Australian Open, απέκλεισε μεταξύ άλλων τις Anastasia Pavlyuchenkova, Elina Svitolina, Kiki Bertens και Simona Halep, για να προκριθεί στον σημαντικότερο τελικό της στα τελευταία 2,5 χρόνια. Μεθαύριο θα κερδίσει 16 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Kenin όπως αναφέρθηκε δεν είχε φτάσει ποτέ σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης μέχρι πριν λίγες μέρες. Έκανε ένα φοβερό τουρνουά στη Μελβούρνη, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, Ashleigh Barty, στα ημιτελικά.

Είχε 3 κερδισμένους τίτλους και έναν χαμένο τελικό στην καριέρα της ως τώρα, όλους το 2019 και όλους σε International διοργανώσεις. Πρόκειται για τον σημαντικότερο τίτλο της, με τεράστια διαφορά από τον επόμενο.

Αναμένεται να κερδίσει 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να βρεθεί στο Νο.7 τη Δευτέρα, στην πρώτη της είσοδο στο Top 10 της WTA. Θα βελτιώσει το προηγούμενο career high της (Νο.12) κατά 5 θέσεις. Τέλος, θα κερδίσει και το έπαθλο των 4,12 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων (2,76 εκατομμύρια δολάρια), διπλασιάζοντας σχεδόν το σύνολο των επάθλων που έχει κερδίσει στην καριέρα της, που μέχρι τώρα ήταν κάτι λιγότερο από 3 εκατομμύρια δολάρια.

Η απονομή και οι ομιλίες των δυο φιναλίστ:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots