H Sabalenka "υπέγραψε" τη νίκη για τους Kites

 
H Sabalenka "υπέγραψε" τη νίκη για τους Kites
tn team Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 - 20:40

Με την Aryna Sabalenka να κερδίζει τη Mirra Andreeva στο τελευταίο παιχνίδι της συνάντησης, οι Kites του Στέφανου Τσιτσιπά "σφράγισαν" τη νίκη επί των Eagles για την 1η μέρα του World Tennis League στο Άμπου Ντάμπι. Όλα τα αποτελέσματα της ημέρας.

Οι Kites επιβλήθηκαν των Eagles με 27-22 και ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα των αγώνων στο Άμπου Ντάμπι για το World Tennis League.

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τη συνάντηση, η Aryna Sabalenka επικράτησε της Mirra Andreeva με 6-2, κυριαρχώντας κατά κράτος της ταλαντούχας - μόλις 16 ετών - Ρωσίδας.

Είχε προηγηθεί η μάχη του Andrey Rublev με τον Grigor Dimitrov, την οποία κέρδισε ο πρώτος με 6-3, για να μειώσει προσωρινά για τους Eagles.

Θυμίζουμε πως οι Kites είχαν πάρει τα δυο πρώτα παιχνίδια των διπλών, με πρωταγωνίστρια την Paula Badosa. H Ισπανίδα μαζί με την Sabalenka κέρδισε τις Andreeva και Sofia Kenin με 6-3, ενώ στη συνέχεια Badosa και Τσιτσιπάς επικράτησαν των Kenin και Medvedev με 6-4. Στο διπλό ανδρών, Τσιτσιπάς και Dimitrov ηττήθηκαν στο tie-break από τους Medvedev και Rublev.

Νωρίτερα σήμερα, οι Falcons κέρδισαν τους Hawks με 27-24, με τη μάχη να κρίνεται στο τελευταίο ματς μεταξύ της Elena Rybakina και της Iga Swiatek, όπου η Rybakina πήρε το αποφασιστικό tie-break με 10-8. Στην κανονική διάρκεια η Swiatek είχε κερδίσει με 6-4 και η συνάντηση ήταν ισόπαλη στο 24-24.

Έτσι λοιπόν Falcons και Kites απέκτησαν προβάδισμα σ' αυτό το μίνι-πρωτάθλημα για το τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι, όπου οι δυο καλύτερες ομάδες θα προκριθούν στον τελικό της Κυριακής.

Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας:

Hawks - Falcons 24-27
1) Swiatek/Garcia - Rybakina/Cirstea 4-6
2) Hurkacz/Garcia - Fritz/Cirstea 2-6
3) Ruud/Hurkacz - Fritz/Nagal 6-7 (6)
4) Casper Ruud - Taylor Fritz 6-1
5) Iga Swiatek - Elena Rybakina 6-4, [8-10]

Kites - Eagles 27-22
1) Badosa/Sabalenka - Andreeva/Kenin 6-3
2) Badosa/Τσιτσιπάς - Kenin/Medvedev 6-4
3) Dimitrov/Τσιτσιπάς - Medvedev/Rublev 6-7 (3)
4) Grigor Dimitrov - Andrey Rublev 3-6
5) Aryna Sabalenka - Mirra Andreeva 6-2

Αύριο Παρασκευή (22/12), οι Kites θα αντιμετωπίσουν τους Falcons στο tie που θα ανοίξει το πρόγραμμα στις 13:00 ώρα Ελλάδας, ενώ στις 16:00 θα αρχίσει το tie των Eagles με τους Hawks.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots