Στο Australian Open και ο Κοκκινάκης

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης Φωτογραφία: Tennis Australia
tennisnews team Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 - 10:29

Ο Θανάσης Κοκκινάκης εξασφάλισε μια wild card από την Tennis Australia και θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του Australian Open τον Φεβρουάριο.

Μετά από τον Andy Murray, οι διοργανωτές του Australian Open ανακοίνωσαν και τις υπόλοιπες wild card, στις οποίες βρίσκεται και ο Θανάσης Κοκκινάκης.

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από μεγάλους τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, θα συμμετέχει για 5η φορά στο Australian Open, όπου πέτυχε την πρώτη του νίκη σε ένα Grand Slam το 2014, λίγους μήνες πριν γίνει 18 ετών.

"Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που πήρα wild card για το Australian Open. Δεν μπόρεσα να αγωνιστώ πέρσι εξαιτίας ασθένειας, αλλά νιώθω πολύ καλά τώρα και ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους φιλάθλους της χώρας μας και να περάσω καλά", είπε ο Κοκκινάκης.

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος έχει περάσει από το Νο.69 της παγκόσμιας κατάταξης, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.260 και χωρίς την wild card δεν θα μπορούσε να συμμετέχει ούτε στο ταμπλό των προκριματικών.

Τον περασμένο Νοέμβριο, δουλεύοντας στην προετοιμασία του μαζί με τον Μαρκ Φιλιππούση, ο Κοκκινάκης αγωνίστηκε και στο UTR Pro Match Series της Μελβούρνης, όπου κατάφερε να κερδίσει και τους 7 αγώνες που κέρδισε, χωρίς να απωλέσει σετ.

Εκτός από τους Κοκκινάκη και Murray, wild card για το ταμπλό των ανδρών στο Australian Open πήραν ακόμα οι Christopher O'Connell, Marc Polmans, Alex Bolt, Aleksandar Vukic και Sumit Nagal, ενώ στις γυναίκες με wild card επιβραβεύτηκαν οι Daria Gavrilova, Astra Sharma, Maddison Inglis, Lizette Cabrera, Arina Rodionova, Destanee Aiava και Wang Xiyu. Απομένουν ακόμα δυο wild cards, από μια σε άνδρες και γυναίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots