Αυστραλία: Αλλαγές στο πρόγραμμα και επιπλέον ημέρες προπόνησης

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 - 11:36

Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα του "αυστραλιανού καλοκαιριού" ανακοίνωσε η Tennis Australia, η οποία δίνει επιπλέον ημέρες προπόνησης στους παίκτες και στις παίκτριες που τέθηκαν σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας.

Με το προηγούμενο πρόγραμμα, οι 72 παίκτες/-ριες που δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν από το δωμάτιο τους για τις 14 ημέρες της καραντίνας, θα είχαν τη δυνατότητα να έκαναν προπόνηση μόλις 2 ή 3 ημέρες, πριν δώσουν τον πρώτο τους αγώνα στα τουρνουά της 1ης εβδομάδας του "Aussie Summer".

Με τις νέες αλλαγές, αυτές οι ημέρες μπορούν να γίνουν 4 ή και 5, ενώ σίγουρα δεν μπορεί να είναι λιγότερες από 3.

Πιο συγκεκριμένα, τα τουρνουά της ATP θα γίνουν όλα μια μέρα αργότερα, δηλαδή τα δυο 250άρια θα αρχίσουν την 1η Φεβρουαρίου και το ATP Cup στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ στην WTA συνεχίζουν να υπάρχουν δυο 500άρια που θα ξεκινήσουν στις 31 Ιανουαρίου, προστέθηκε όμως ένα ακόμα 500άρι που θα ξεκινήσει στις 3 Φεβρουαρίου, για τις παίκτριες της πτήσης από το Άμπου Ντάμπι, στις οποίες βρίσκεται και η Μαρία Σάκκαρη.

Αυτό σημαίνει πως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία ολοκληρώνει την περίοδο καραντίνας στις 29 Ιανουαρίου, θα έχει 5 ημέρες στη διάθεσή της πριν το πρώτο της τουρνουά στην Αυστραλία.

Για το Australian Open δεν αλλάζει κάτι, καθώς θα αρχίσει στις 8 Φεβρουαρίου, είναι σημαντικό ωστόσο οι παίκτες να έχουν μια πρώτη επαφή με τα γήπεδα του Melbourne Park και σε επίπεδο προπονήσεων και σε αγωνιστικό, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους για το πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots